Peugeot 5008 2.0 2010 Brak dźwięku w głośnikach po wilgotnej pogodzie

28 Sie 2018, 21:00

Witam borykam się z problemem braku dźwięku w oryginalnych głośnikach firmy JBL zamontowanych fabrycznie w peugeot 5008.
Po opadach deszczu, bądź umyciu samochodu radio i nawigacja wyświetlają się poprawnie lecz dźwięk w wszystkich głośnikach zostaje odcięty. A po pozostawieniu samochody na słońcu głośniki z powrotem zaczynają działać. Może ktoś z państwa miał podobny problem i mógłby mi pomóc go rozwiązać.
Z góry dziękuje
mariusz911
Nowicjusz

29 Sie 2018, 09:22

mariusz911 napisał(a):Po opadach deszczu, bądź umyciu samochodu radio i nawigacja wyświetlają się poprawnie lecz dźwięk w wszystkich głośnikach zostaje odcięty
Prawdopodobnie wilgoć która wtedy dostaje się robi zwarcie i jak wyschnie to wszystko wraca do normy. Ja myślę że problem może być gdzieś w kostkach które znajdują się między drzwiami a nadwoziem. Oczywiście problem może być też w samych drzwiach ale w pierwszej kolejności sprawdziłbym te kostki/złącza czy po umyciu samochodu są mocno wilgotne i po kolei je osuszał sprawdzając czy głośniki zaczną grać.

Warto taką usterkę szybko znaleźć bo przez takie zwarcia można uszkodzić radio.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Sie 2018, 14:38

Dziękuje za informacje zaraz sprawdzę.
mariusz911
Nowicjusz

29 Sie 2018, 16:22

mariusz911 napisał(a):Dziękuje za informacje zaraz sprawdzę.
Posprawdzaj dokładnie i daj znać czy znajdziesz problem.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...