Peugeot 5008 - ciekawa oferta od dealera

warto w to wejść?

warto
0
Brak głosów
nie warto
0
Brak głosów
Razem głosów : 0

27 Mar 2013, 19:42

Moi Drodzy,

Dostałem ciekawą ofertę od dealera.

model: Peugeot 5008 Active 7os., 1.6 HDI, 115 KM,

wyp.: lakier metalic, alarm, klimatyzacja autom., czujniki parkowania, nawigacja, panoramiczny dach...

szczegóły oferty: Dostanę fabrycznie nowy samochód od dealera od razu, jednak samochód będzie rejestrowany na dealera. Po czterech miesiącach zostanie przerejestrowany na mnie. Z powodu faktu, iż będę 2gim właścicielem czas gwarancji spadnie do 2 lat.

cena: 82 000 zł

Co sądzicie o tej ofercie? Czy warto?
harnas1977
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: i30
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

31 Mar 2013, 12:54

Diler to pośrednik, a więc ktoś, kto zarabia. Jak samochód jest nowy, to jest to pośrednik między salonem a tobą. Ile kosztuje nowy samochód w salonie i skąd ewentualna różnica w cenie? Jak myślisz? I dlaczego samochód ma być przez 4 miesiąće na dilera zarejestrowany? No i gwaranca 0- z 5 lat do 2...
Wg mnie nie warto, nawet jakby z powodu tej krótszej gwarancji miałaby być ciutek niższa cena. Po co dawać zarobić dilerowi? Lepiej iść do salonu i kupić na miejscu. Porównaj również wersję silnikową i wyposażenie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Benzyna, diesel czy hybryda? Jaki silnik wybrać?
    Wybór pomiędzy benzyną, dieslem, a hybrydą zależy od wielu czynników, takich jak indywidualne preferencje, styl jazdy, środowisko, w jakim poruszasz się i budżet. Przyjrzyjmy się każdemu rodzajowi silnika oraz ...