Peugeot 5008 I - nazwa uszczelki drzwi

13 Cze 2020, 15:17

witam,
mam swiszczace zewnetrzne uszczelki we wszystkich drzwi (zerwane wystajace "ogumowanie") i od 3 miesiecy szukam tej czesci ale nikt nawet nie wie jak ją nazwać zeby z ASO zamowic. na zdjeciu zaznaczone o co biega. wewnetrzna uszczelka jest ok. chodzi tylko o to cos co jest nasadzone na drzwi od gory i ma mocno dziwny ksztalt
HELP
zdjecia tu bo forum nie przyjelo innych
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
outlaw1985
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

13 Cze 2020, 18:24

Dla zapytania w internecie np. https://www.google.pl/search?ei=hgjlXuj ... 3EQ4dUDCAs
Serwis . To jechać tam , gościa od części wywlec zza biurka do auta i pokazać paluchem co się chce. Zdalnie to trzeba mieć numer części . Po nazwie zamówienie może być błędne.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

13 Cze 2020, 19:12

Witam dziekuje za obszerne informacje. Przejade sie te 200km do aso i zapytam.... Jakbym chcial numer czesci to bym o numer czesci zapytal. Chodzi mi o nazwe lub potoczna nazwe bo w katalogu nie ma tego typu uszczelek. Nie jest to ani potoczny parapet ani tez uszczelka okna ktora pokazujesz na googlu wacpan. W allegro nie ma ani jednej sztuki a handlarze cale drzwi zworza i tez nie wiedza co to za nazwe ma.
outlaw1985
Nowicjusz

13 Cze 2020, 19:30

outlaw1985 napisał(a):Przejade sie te 200km do aso i zapytam....

Nie pisałeś że masz taki kawał do serwisu.
outlaw1985 napisał(a):
outlaw1985 napisał(a): w katalogu nie ma tego typu uszczelek.
W którym katalogu ?
outlaw1985 napisał(a):Nie jest to ani potoczny parapet ani tez uszczelka okna ktora pokazujesz na googlu wacpan
Waćpan próbował pomóc . Zdjęcia które dodałeś to tylko pierwsze się otwiera i pokazuje to co Ci waćpan google pokazał. A wyrysowałeś na czerwono . To ja już nie wiem o co Ci chodzi. Sprecyzuj dokładnie Swoją potrzebę. Ale zobacz to [link do oferty na Allegro wygasł] i to
[link do oferty na Allegro wygasł] To jest w jednej części i nic tam więcej nie ma. Po prostu monolit z listkiem uszczelniającym do karoserii. Pozdrawiam i życzę dalszych, owocnych poszukiwań cząstek :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez bonifacy, 13 Cze 2020, 20:10, edytowano w sumie 1 raz
bonifacy
Stały forumowicz

13 Cze 2020, 20:08

to niestety nie to bo to uszczelnia szybe. zrobie zdjecia bliżej jutro.
outlaw1985
Nowicjusz

13 Cze 2020, 20:12

Edytowałem swój poprzedni post w międzyczasie . Przeczytaj go ponownie
bonifacy
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...

13 Cze 2020, 20:19

no to jestem gdzies blizej niż dalej. teraz przynajmniej moge doprecyzowac tefelonicznie nomenklature bo narazie kazdy tylko widzial tylko wewnetrzna uszczelke. czastek moze nie bo chce miec nowe i tak. tam są klipsy i niby to mozna rozebrac? i sam "listek" jak to nazwałeś. wydaje sie być wyjmowalny. dzieki
outlaw1985
Nowicjusz