Peugeot 508 Full LED - prawe światło świeci wyżej od lewego

14 Kwi 2022, 23:42

Mial ktos taki problem w 508 z full led ze prawe swiatlo swiecilo wyzej od lewego? Nawet po ustawieniu na rownej wysokosci prawy reflektor swieci dalej...
Magiku
Nowicjusz

15 Kwi 2022, 08:47

Po odpaleniu auta oba reflektory przechodzą test poziomowania? Widać to pow wiązce światła np na ścianie przed samochodem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Kwi 2022, 11:35

Z tego co widze to zaden test poziomowania nie jest wykonywany. Swiatla sie poprostu zalaczaja i nie widac zadnej sekwencji ruchow. Sprawa jest strasznie irytujaca szczegolnie podczas nocnej jazdy...
Magiku
Nowicjusz

15 Kwi 2022, 12:56

Jeżeli byłby problem to powinien Ci się wyświetlić komunikat. Jednak w tym samochodzie nie zawsze tak się dzieje. Ogólnie problemy mogą się pojawić nawet po odłączeniu akumulatora i tu najlepiej podłączyć się diagboxem i sprawdzić co się dzieje. Przy światłach powinny być też śruby regulacyjne przy ustawianiu ich / resecie do wartości początkowej powinno się obie jak dobrze pamiętam wkręcić.

Dodatkowo zdarzało się że przy wykręceniu regulacji na maksa samopoziomowanie przestawało działać.

Podsumowując musisz mieć diagboxa żeby coś tu zrobić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Kwi 2022, 15:04

Podpinałem go pod komputer, ale nie pokazywało żadnych błędów. Jeśli chodzi o śruby, to tak są, kręciłem nimi i faktycznie reflektor chodzi góra dół, ale nawet jak podkręcę lewy na maksa w górę, to praktycznie efekt jest znikomy… Osobiście wydaje mi się, że problem leży nie w regulacji góra/dół a raczej lewo/prawo tylko z tego, co patrzyłem pod maską nie ma tam żadnej śruby odpowiedzialnej za regulacje w poziomie. Dzisiaj wieczorem nagram filmik, na którym będzie dokładnie widać problem.
Magiku
Nowicjusz

17 Kwi 2022, 00:13

Tak jak mowilem wrzucam filmik.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Magiku
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...

20 Kwi 2022, 16:50

Podłączyć się pod DiagBox-a nie celem sprawdzenia błędów, ale celem sprawdzenia oświetlenia. Być może, że trzeba będzie jechać do serwisu i wgrać nowe ustawienia podstawowe + konfiguracja. Tym bardziej, jak już zacząłeś kręcić śrubą do regulacji.
Nie wiem czy w 508 jest opcja sprawdzenia co jest nie tak. Powinno to być w menu, tam gdzie jest informacja np o otwartych drzwiach.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000