REKLAMA
Witam
Kupiłem Peugeota 508 z uszkodzoną lampą, halogenem, błotnikiem, wgnieceniem na masce oraz lekko pękniętym zderzakiem.
Lampe z halogenem już kupiłem, pozostaje błotnik ( nieuszkodzony w kolorze kosztuje w granicach 500-600zł ) w innym kolorze nieuszkodzony kupi się już w okolicach 200zł, pytanie czy lepiej szukać w kolorze czy kupić taniej w innym kolorze i malować ?czytałem, że jeszcze trzeba mieć tzw "ślizgi"do mocowania błotnika, ile sztuk ich potrzebuje ? jeśli chodzi o zderzak, jest pęknięty tylko w jednym miejscu jak widać na zdjęciach ( auto jest po kolizji ze zwierzyną ), czy da rade to jakoś skleić i pomalować w tym miejscu czy już kwalifikuje się do wymiany całego zderzaka? to samo pytanie dotyczy maski. Bardzo bym prosił o sugestie i pomysły aby wyszło to w racjonalnych i do przyjęcia kosztach ale aby też wyglądało to dobrze i było dobrze zrobione abym w przyszłości nie miał problemów z korozją
Sprawa druga : w chwili obecnej posiadam tablice tymczasowe oraz ubezpieczenie, jak wygląda sprawa z przeglądem? czy jeśli wymienię lampę z halogenem i podczepię ten zderzak a błotnik tymczasowo podklepie aby nie było wystających elementów, to z przeglądem nie powinno być problemów? Pozdrawiam!