Peugeot boxer problem z pompom paliwa

24 Cze 2013, 08:10

witam kolegów kupiłem boxera z silnikiem 2,5 d z 1995 r i jest mały problem za każdym razem po nocy musze ręcznie pompować paliwo po prostu nie trzyma paliwa
może miał już ktoś doczynienia z taką usterką i podpowiedział by mi jak to naprawić ?
troszke to uciążliwe tak codziennie podnosić maskę i pompować paliwo :roll:
Pozdrawiam i czekam na porady
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

29 Cze 2013, 23:16

A układ nie jest zapowietrzony?
Zwykle zapowietrza się jak paliwo zostaje wyjeżdżone do 0.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

30 Cze 2013, 10:17

paliwa jest połowe baku taka sytuacja powtarza się co rano po podpompowaniu ręczną pompką można jeździć cały dzień pali na dotyk , tylko po nocy trzeba znowu pompką pompować :(
wyczytałem że taka przypadłość występuje jak jest wstępny podgrzewacz i on powoduje zapowietrzenie , sprawdziłem ale już ktoś wcześniej pominął ten podgrzewacz .
Mechanik chce wymieniać wszystkie przewody paliwowe ale nie chce wpakować się w koszty
nie wiem już co może być przyczyną takiej sytuacji .
Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Lip 2013, 19:31

witam kolegów problem rozwiązany przyczyną była ręczna pompka na obudowie filtra powietrza po prostu nie trzymała i paliwo przez noc się cofało.Kupiłem używaną ale sprzedawca zapewnił mnie że jest w 100% sprawna , zamontowałem i od paru dni autko pali na dotyk Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
    Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...