Peugeot HDI

30 Maj 2009, 20:35

zainteresuj sie tym termostatem, ja tez mam ropniaka i dośc szybko nagrzewa sie do swojej optymalnej temperatury 90 stopni, dopiero wtedy ropniakowi mozesz dac trochę czadu
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

30 Maj 2009, 20:52

no zainteresuje sie ...ale to chyba nie ma pospiechu ??? tym bardziej ze autkiem jezdzi ojciec raczej....a on strasznie wolno jezdzi.
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

30 Maj 2009, 20:58

70 stopni to temp.za niska,silnik zużywa się szybciej,więcej pali ,głośniej chodzi, zainteresuj się tym problemem szybciej ,oczywiście zimą będzie słabo ogrzewał wnętrze!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Maj 2009, 22:22

hemp napisał(a):slyszalem sporo nieciekawych opini o tych autach lecz i pare dobrych
a co wy sadzicie o dieslach tych samochodów?

za dwie godziny mam wyjechac po to auto
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
/człowieku jeśli chcesz dieselka to unikaj francózów/jak słysze zachwalanie diesla w tych markach to mi się nóż otwiera w kieszeni/ od diesla francuza lepszy jest i to nieporuwnanie chiński rower
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

30 Maj 2009, 22:24

hemp napisał(a):no zainteresuje sie ...ale to chyba nie ma pospiechu ??? tym bardziej ze autkiem jezdzi ojciec raczej....a on strasznie wolno jezdzi.

Podejrzanym jest termostat. Prawdopodobnie jest w pozycji otwartej i włączony jest duży obieg. Silnik się nie nagrzewa. Jeszcze teraz jak idzie lato to nie ma paniki. Gorzej w zimie. Niedogrzany silnik, tak jak kolega wyżej pisał będzie więcej palił, miał gorszą charakterystykę pracy, szarpał.

Ja miałem benzynkę i mnie temperatura sięgała nawet 95 stopni. Przy dynamicznej jeździe wskazówka wchodziła na czerwone pole.

Za jakieś 30 tys. km czeka Was wymiana belki skrętnej (kosztowne). Radzę też obejrzeć klocki hamulcowe, a szczególnie stan okładzin, oryginalne lubią się odrywać i blokować w bębnie unieruchamiając koło.

Generalnie lepszy silnik 2 litrowy.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Maj 2009, 23:31

max23 napisał(a):
hemp napisał(a):slyszalem sporo nieciekawych opini o tych autach lecz i pare dobrych

/człowieku jeśli chcesz dieselka to unikaj francózów/jak słysze zachwalanie diesla w tych markach to mi się nóż otwiera w kieszeni/ od diesla francuza lepszy jest i to nieporuwnanie chiński rower
MAX trochę przesadziłeś CHiński rower napewno nie jest lepszy ale Koreańska Merida napewno,bo!Nie musisz do niej lać oleju ,płynow,paliwa ,jeśli twierdzisz ,że francuskie silniki Diesla to faja to pomyśl jakie kaszany produkują inne firmy jeśli te Peugeotowskie silniki należą do najlepszych na świecie,MAX to stacje serwują nam paliwo Ch....we ,byłeś kiedykolwiek w Austrii?!Wiesz ile robiłem kilosów na gazie tam zatankowanym do pełna?!500!Tankując w Polsce na trasie ledwie 350 ,teraz rozumiesz jak jesteśmy robieni w bambuko?! :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
    Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...
    Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...

30 Maj 2009, 23:44

max23 napisał(a):

Mam pytanie: byłeś kiedyś dłużej użytkownikiem diesla francuskiej produkcji?
Dlaczego komu coś odradzasz jeśli sprowadzasz niemieckie samochody z Bawarii...

Jesteś świadomy jaka jednostka napędowa użyta jest np. w pseudo niemieckim Fordzie, japońskiej Mazdzie (która słynie z bardzo dobrych konstrukcji).

Obecnie na rynku na 1 miejscu w dieslach w konstrukcjach cywilnych są Francuzi (grupa PSA), Włosi (Fiat), Japończycy (tylko Honda i Subaru)
Niemiecki koncerny przespały z 7-10lat rynek z dieslami produkując cały czas silniki TDI. Teraz starają się gonić wymienionych producentów, ale jeszcze trochę czasu upłynie.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Cze 2009, 23:15

tradelux napisał(a):
max23 napisał(a):

Mam pytanie: byłeś kiedyś dłużej użytkownikiem diesla francuskiej produkcji?
Dlaczego komu coś odradzasz jeśli sprowadzasz niemieckie samochody z Bawarii...

Jesteś świadomy jaka jednostka napędowa użyta jest np. w pseudo niemieckim Fordzie, japońskiej Mazdzie (która słynie z bardzo dobrych konstrukcji).

Obecnie na rynku na 1 miejscu w dieslach w konstrukcjach cywilnych są Francuzi (grupa PSA), Włosi (Fiat), Japończycy (tylko Honda i Subaru)
Niemiecki koncerny przespały z 7-10lat rynek z dieslami produkując cały czas silniki TDI. Teraz starają się gonić wymienionych producentów, ale jeszcze trochę czasu upłynie.
OFSZEM BYLEM I BYŁ TO BOXER Z 2002 ROKU 2.5DIESEL, ORAZ C5 HDI -JEST TO WIEDZA CZYSTO PRAKTYCZNA A NIE ZACZARPNIĘTA Z GAZETY.CO DO SUBARU TO SIĘZGADZAM ALE INNI NIPODSKCZĄDO TDI .MOŻESZ WIERZYĆ LUB NIE ALE TDI OD VW DOŻYWAJĄ 500TYS BEZ REWELACII CZĘSTYCH U FIATA ,APALIWKO W POLEN TEŻMAMY DOBRE TYLKO NA NESTE OIL-TO ŻE LUBIE COŚ PRZYCIĄGNĄĆ Z BAYERN TO JEST BEZ ZNACZENIA BO MÓJ WUJO PRACUJE W SERWISIE RENAULT W POLSCE I LUBIMY SOBIE POGADAC O FRANCUZACH -HM WCALE NIEPRZYMUSZAM DO KORZYSTANIA Z MOJEJ POMOCY ALE PROWIZJE SĄ NISKIE I AUTA BEZ PICU
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

02 Cze 2009, 05:05

Na początek max23 proponował bym naukę pisania po polsku...
stasiowski121

02 Cze 2009, 08:09

no też się zgadzam trudno odczytać co napisałeś na dodatek jeszcze ciągle krzyczysz
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin