Peugeot Partner 1,9 D 2004 rok olej w zbiorniku wyrównawczym

24 Sie 2014, 19:33

Witam wszystkich. Niedawno przywiozłem z Niemiec Peugeota Partnera 2004 r 1,9 D . Samochód do końca był serwisowany w Berlinie w serwisie Peugeota, przebieg 126000 km. Wygląda jak nowy stan idealny lecz jest jeden problem zauważyłem w zbiorniczku wyrównawczym ślady oleju. wiem ,że niedawno był wymieniany pasek , pompa wody itd. zebrałem te ślady oleju i z góry wyczysciłem zbiorniczek przejechałem ze 50 km i nowego wycieku nie widać, cały zbiornik ma ciemny kolor właśnie od oleju ale nowe oczka nie pływały. Stan oleju ok. na przeglądzie zauważyłem też ,że wisi kropla oleju pod silnikiem gdzieś przecieka.
ogólnie stan naprawde jest B. dobry amortyzatory 80% całe zawieszenie ok blachy super.
Martwi mnie jednak ten przeciek oleju i ciemny zbiorniczek wyrównawczy.
auto jest zakupione od Urzędu Miejskiego w Berlinie, może ktoś z Was ma dostęp do Niemieckiego serwisu Peugeota i może mi sprawdzić co było w nim robione??? Mam nadzieję ze to serwis uszczelkę wymienił i to są pozostałości po tej awarii.
Czy wymiana rozrządu może mieć wpływ na przedostawanie się oleju przez np pompe wody??
Krystian1979
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 02 1998
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugeot Partner 1,9 D
Silnik: 1,9D
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...