Peugeot Partner 2008r.- kontrolka trójkątna pomarańczowa

31 Lip 2013, 19:41

Witam.
Posiadam peugeot-a Partnera z 2008r. Mam problem w postaci świecącej się przy odpalaniu samochodu, kontrolki trójkątnej pomarańczowej, w środku niej pokazany jest samochód i pod spodem dwie strzałki (wygląda jak poślizg). Oprócz tego wydaje dziwne pikanie (dotychczas przez 200tyś. km nic takiego się nie działo), a do tego przy zapalaniu skaczą wszystkie wskazówki na pulpicie.
Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi???
Pozdrawiam
Mateusz
mat020
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 2007
Auto: peugeot partner

01 Sie 2013, 13:04

Skopiowałem tekst z instrukcji obsługi:

ESP
miga.
uruchomienie regulacji ASR lub ESP. System optymalizuje kontrolę nad pojazdem i poprawia utrzymanie toru jazdy samochodu.Rozdział 5, część "Bezpieczeństwo podczas jazdy".
zapalona na stałe.
usterka. Na przykład: niskie ciśnienie w ogumieniu. Na przykład: sprawdzić ciśnienie w gumieniu. Przeprowadzić kontrolę w ASO SIECI PEUGEOT. (Czujnik prędkości koła, blok hydrauliczny, ...).
zapalona na stałe i zapalona dioda przycisku(na desce rozdzielczej).
wyłączenie systemu przez kierowcę. System jest wyłączony. Automatyczne włączenie systemu nastąpi po przekroczeniu 50 km/h lub po naciśnięciu przycisku (na desce rozdzielczej).

Z twojego pierwszego opisu wnioskuje że będzie to pkt 2 - sprawdź ciśnienie w kołach jeżeli będzie się dalej paliła oznacza usterkę cytuje czujnika prędkości koła, bloku hydraulicznego lub innego urządzenia.
Po sprawdzeniu/dopompowaniu napisz czy pomogło.

Pozdr
speedy62
Początkujący

Prawo jazdy: 15 07 2003
Auto: Ford Mondeo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Luksusowy crossover Lexus LF 1 Limitless
    Na targach North American International Auto Show w Detroit zadebiutuje koncepcyjny crossover Lexus LF-1 Limitless. Wyrafinowane linie nowego modelu mają potencjał, by kształtować przyszłość flagowego luksusowego crossovera ...