Peugeot?

03 Mar 2011, 22:16

Znajomy miał benzyne z salonu kupioną nie więcej jak po 3latach remontować zaczął silnik więc to chyba nie naturalne prawda!!?? :roll: :roll:
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

03 Mar 2011, 22:18

I co w tym silniku remontował?
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Mar 2011, 22:36

szczerze to nie pamiętam ale głowice chyba :roll: musiałbym się go spytać dokładnie
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

04 Mar 2011, 09:22

A tam zaraz bo znajomy miał i remontował. A jak znajomy używał auta i jak dbał o niego? Zaglądał pewnie pod maskę raz na 30 tys. km przy przeglądach- no bo to przecież nowe.

Jak głowica to w 90% przypadków przegrzanie. Pozostałe 10% to urwana świeca, zerwany rozrząd, niewymieniony olej na czas.

Nie generalizujmy.
Mój znajomy za to kupił takiego 307 z silnikiem 1,6. Znam go dobrze i nie powierzyłbym mu swojego samochodu :) . Jak się okazuje jeździ tym samochodem. Zagląda od czasu do czasu pod maskę, zmieni olej co 10-15 kkm .

Inny znajomy wyprowadził kiedyś nówkę zafirę z salonu. Po kilku latach wciąż serwisowane w ASO. Silnik nagle strzelił. Jak się okazało urwał się łańcuch rozrządu i też silnik do roboty był.
Ale w tym cały fix, że zanim się to stało auto było na przeglądzie wcześniej. W sądzie wyszło , że któryś z mechaników wsadził łapy tam gdzie nie trzeba.
Ot i cała historia na temat samochodów.
REGÓŁY nie ma!
Trzeba mieć farta i chęci do opieki nad samochodem.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
karola44-81
Początkujący

Miejscowość: Połaniec

04 Mar 2011, 18:39

To już nie wiem czy polecacie czy też nie tego 307 w dieslu?
dominiqs
Początkujący

Miejscowość: Trzebnica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...