Peugoet 307 SW 2,0 HDI 2002 problem z odpaleniem

20 Sie 2021, 08:24

Cześć,czy ktoś z kolegów może pomóc z temacie,samochód ma problem z odpaleniem poniżej +10c temperatury powietrza,jak jest cieplej np. +15c to odpala bez problemu o co chodzi?? pp2000 było podłączone i różnica temperatury wynosi +- 2c czyli jest ok.wtryski w dobrej kondycji ,dodam że jak juz zapali to działa cały dzień ale jak tylko silnik ostygnie do +10c ciężko go odpalić ,pomoże ktoś z kolegów z góry dziękuje.
Damian952
Nowicjusz

• 20 Sie 2021, 08:39

Sprawdź przed odpaleniem w niższej temperaturze czy jak odłączysz czujnik temperatury cieczy chłodzącej czy odpali bez problemu.

Damian952 napisał(a):pp2000 było podłączone i różnica temperatury wynosi +- 2c czyli jest ok.
    Na którym czujniku?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Sie 2021, 09:24

Cześć ,dzięki za zainteresowanie, ten czujnik to jest na pojemniku gdzie się wlewa płyn chłodniczy??(to jest chyba czujnik poziomu płynu??)czy w silniku jest gdzieś nie wiem w którym miejscu?ale z temperaturą silnika jest wszytko w porządku.
    Damian952
    Nowicjusz

20 Sie 2021, 13:25

znalazłem, czujnik jest z boku silnika ,ale z tego co pamiętam to na PP 2000 własnie przed odpaleniem była podobna temperatura powietrza jak i cieczy.
    Damian952
    Nowicjusz

25 Sie 2021, 08:11

Dziś temperatura spadła rano do+ 8c auto nie zapaliło ,wyciągnołem wtyczkę z czujnika cieczy paliła się długo kontrolka w samochodzie podgrzewacza świec ale również bez skutku,ma ktoś z kolegów pomysł o co chodzi???
    Damian952
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
      Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...