Peugot 307 1,6 bezyna 110KM odcina pedał gazu

09 Gru 2010, 10:31

Witam wszystkich!

Otóż mam dosyć poważny problem z moim Peugotem 307 1,6 benzyna 110KM 2001r.

W aucie odcina pedał gazu jade sobie jade i nagle łup można sobie wciskać pedał gazu do oporu ale i tak to nic nie da silnik w ogóle nie reaguje.
Podczas odpalania wskakuje na 2500 obrotów potem spada do 1000 i nie reaguje na pedał gazu.
Świeci się kontrolka od silnika (Check Engine) a na wyświetlaczu pojawia się napis "Antipolution fault" czasami pomaga zgaszenie auta i ponowne odpalanie wtedy jest gaz ale po 2-3 minutach znowu go odcina.
Dodam ze byłem już u dwóch mechaników obaj stwierdzili ze "nie łacza jakies kable albo coś z przepustnicą" i naprawiali coś tam kleili kable itd. potem twierdzac że "teraz będzie ok" ale problem cały czas wraca ktoś wie co to może być? Wczoraj jak jechałem to w samochodzie śmierdziało spalenizną jakby instalacja sie przypaliła albo coś.

Z gór dziękuje za odpowiedzi :)
Damski75
Nowicjusz

• 09 Gru 2010, 10:46

Podepnij pod kompa może ustali który obwód w elektryce szwankuje. prawdopodobnie potencjometr gazu( jest przodu przed akumulatorem) lub przepustnica.
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

16 Paź 2019, 13:16

Mam bardzo podobny problem w peugeot 2,2 benzyna. Czy cos udalo sie ustalic? Jaka przyczyna? U mnie wykluczylem potencjometr i przepustnice poniewaz jak odpale i czasem jest ok to robie 100km na raz i jest ok. Zgasze, odpale i lipa.
    dybusi13
    Nowicjusz