Peugot 307 czy warto kupić?

13 Sie 2007, 12:12

Witam xD

jestem zainteresowany kupnem peugota 307 ok. 2L silnik.

jakie sa wasze opinie tego auta ...

słyszałem ze czesci francuskich aut sa drogie...

czekam na wasze opinie :)

pozdrawiam... :D
tYlKo tUnInG...
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

13 Sie 2007, 12:28

:oops: Do współczesnych samochodów nie ma tanich części, ale to zależy od zasobności portfela :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

13 Sie 2007, 13:11

Auto ma być nowe ?? ja nie słyszałem żeby części do francuskich aut były drogie (w porównaniu do niemieckich czy japońskich).
Ja generalnie szukałbym czegoś innego gdyż zupełnie nie mam zaufania do samochodów francuskich i to nie bezpodstawnie chodzi głównie o awaryjność...Jeśli już ma to być 307 to tylko z silnikiem Diesla bo wbrew mojej opini na temat "francuzów" disle od Peugeota, Citroena czyli HDi to dobre jednostki natomiast z silników benzynowych to....(hmm tylko 1.6 turbo z współpracy z BMW) 2 litrowa benzyna nie powali osiągami a do tego będzie sporo palić...
Pekińczyk
Początkujący

13 Sie 2007, 14:33

A słyszałeś o tym, że w 307udemkach stwierdzono poważną wade fabryczną w instalacji elektrycznej? Ja bym nie brał. Kup Hondke Civic, ale nie tą najnowszą tylko model wcześniejszy :D
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

15 Sie 2007, 16:18

Witam.
Na temat 307 mogę sdię wypowiedzieć gdyż moja żona jeździ 4-letnią ,,307'; obecnie auto ma na liczniku nieco ponad 80 tys i nie sprawia większych klopotów jezeli chodzi o awaryjność jedynie to elektryka swego czasu dawała się we znaki- obecnie kłopoty z elektroniką zniknęły.
Osobiście na początku miałem mieszane uczucia do tego samochodu uważałem, że Corolla z tego samego okresu byłaby lepszym samochodem jednak myliłem się ,,307'' nie jest nadmiernie awaryjnym samochodem w dodatku miejsca w środku jest dużo wyposażenie bardzo bogate m.in. klimatyzowany schowek, składane lusterka, automatyczna klimatyzacja silnik 1.6 ma ponad 100 koni i doskonale radzi sobie z napędzaniem Peugeota. Ogólnie polecam ten samochód choć elektronika może być naprawdę kosztowna w naprawach
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

19 Sie 2010, 16:09

ja w ogole nie polecam peugeotow , naprawy sa strasznie drogie a jak raz cos strzeli to pozniej juz non stop cos nowego wyskakuje.
Ostatnio edytowany przez doniu01, 19 Sie 2010, 23:09, edytowano w sumie 1 raz
doniu01
Nowicjusz

Miejscowość: katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
    Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...