Peugot Partner czy Opel Combo???

05 Gru 2009, 00:26

Zwracam się o pomoc do znających się na rzeczy. Noszę się z zamiarem kupna któregoś z w/w aut. W grę wchodzą ponad 10-letnie pojazdy. Mam na oku jednego Opla, który jest tańszy o mniej więcej 1tyś. PLN i jest gorzej wyposażony. Jedyny plus jest taki, że sprzedawca pochodzi z tego samego województwa i blacharka na zdjęciach wygląda solidnie ( a na tym mi zależy)
Peugot jest droższy ale jest o niebo lepiej wyposażony. (m.in. wspomaganie kierownicy, alarm, etc.) Minus lokalizacja auta.

Oba auta poruszają się na benzynie+LPG.

Ktoś każe mi się puknąć w głowę, po co w ogóle myślisz o Combo, które nie ma żadnego wyposażenia i wydaje się, że cena nie jest adekwatna. Otóż przez kilka lat użytkowałem pojazd Opel Astra kombi, kupiony w salonie i bardzo chwaliłem sobie to autko i nie dam powiedzieć o nim złego słowa. Wiadomo - niemiecka solidność, Peugot to natomiast francuska zabawka i przynajmniej u mnie w mieście mówi się, że żabojadom bardzo daleko do czołówki jeżeli chodzi o jakość produktów.

Proszę o pomoc ludzi dobrej woli! Jestem w kropce.

Pozdrawiam
PtasiGryps
Nowicjusz

Miejscowość: internet

06 Gru 2009, 19:14

Czy możesz napisać o jakich wersjach silnikowych myślisz ?
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Gru 2009, 03:52

1.4
PtasiGryps
Nowicjusz

Miejscowość: internet

07 Gru 2009, 09:54

Ciężki wybór,gdyż auta nie są nowe i mają swoją przeszłośc,naprawy,przebiegi... Generalnie w tym wyborze,nie kierowałbym się obiegowymi opiniami o modelu czy wyposażeniem (z racji wieku np. elektryka i tak wymaga czasem napraw) raczej wybór uzależniłbym od stanu technicznego,blacharki i jazdy próbnej takim autem. Mówisz,że masz do Combo blisko więc jedz oglądaj,wjedz na kanał do mechanika,sprawdz jak się auto zachowuje podczas jazdy. Jeśli będziesz zadowolony,to nie jezdzij oglądac Partnera przez pół PL ale kupuj i o Peugeocie zapomnij w tej sytuacji,tak jakby go nigdy nie było...
No chyba,że masz innego Partnera dla porównania na miejscu.
:smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback