PHILIPS BlueVision H4 -ktoś ma, miał lub widział jak świecą?

04 Lis 2010, 18:51

Witam, kupiłem w/w żarówki H4 do mojej fiestki i się wkurzyłem ;/
Światło z tych żarówek nie jest ani trochę białe (nie mówię już o niebieskim)

Ludzie opisują że świecą ładnie na biało itp. a mi świecą poprostu na lekko żółto ;/

Jeżeli ktoś widział jak świecą te żarówki niech się wypowie, fotki samochodów mile widziane.

Pozdrawiam
Paweł.

P.S. Tak sobie myślę że może to sprzedawca na allegro podmienił żarówki w opakowaniu... czy na samych żarówkach będzie pisało że są Philips itp. ?
pawel30w
Nowicjusz

Miejscowość: k. Rzeszowa

04 Lis 2010, 18:56

Ja kiedyś jeździłem na takich żarówkach i muszę powiedzieć, że rewelka to nie była, ale światło było napewno białe i świeciły dość fajnie.
Na samych żarówkach musi pisac Philips BV 12V 55/60W.
Jeżeli dają one lekko żółtawe światło, to sprawdz co pisze na cokoliku. Sprawdz też jakie masz odbłyśniki i kolsz w reflektorach. Innym powodem słabych świateł może być napięcie. Sprawdz miernikiem jakie masz napięcie na akumulatorze i sprawdz jakie masz na złączu żarówki. Musi być takie samo jak na akumulatorze. Bez straty nawet 1V.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...