Philips Car 400 NIE w Astrze

11 Sty 2011, 21:53

Witam,

Czy istnieje możliwość podłączenia radia Philips Car 400 do innego samochodu niż Opel Astra? W tym wypadku chodzi mi o Xantię, ale raczej nie ma to znaczenia. Chodzi o to, że nie mogę wpisać żadnego kodu, bo nie mam tutaj wyświetlacza zintegrowanego z radiem. Da się to jakoś obejść?
Mardag
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

12 Sty 2011, 07:59

Mardag napisał(a):Witam,

Czy istnieje możliwość podłączenia radia Philips Car 400 do innego samochodu niż Opel Astra? W tym wypadku chodzi mi o Xantię, ale raczej nie ma to znaczenia. Chodzi o to, że nie mogę wpisać żadnego kodu, bo nie mam tutaj wyświetlacza zintegrowanego z radiem. Da się to jakoś obejść?

Tak Najlepiej zamontowac do opla ,wprowadzic kod a pozniej go wylaczyc i wowczas mozesz założyć do xanti Bez opla jest tez mozliwe wprowadzenie kodu do radia ale to musisz miec procedure w"jednym paluszku"
Odkodowanie radii samoch [email widoczny po zalogowaniu] tel 509674475 GG 6005324
elektron1234
Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

12 Sty 2011, 15:19

A wiesz może jak to jest z tymi kablami? Czy wszystkie trzeba podłączyć czy może jakaś dziurka jest np. od wyświetlacza Opla? Problem polega na tym, że radio zostało właśnie wyjęte z Astry i włożone do Xantii :) No i nie działa...

ale to musisz miec procedure w"jednym paluszku"

Mam taką kartkę, gdzie wszystko jest dla debila, ale po wpisaniu kodu i przytrzymaniu AS nic się nie dzieje.
Mardag
Nowicjusz

12 Sty 2011, 15:57

Ty podlaczasz tylko kostke a i b i tyle Wyswietlacz pomin(ta szeroka kosc) Pisalem ze procedura skomplikowana jest jak nie ma wyswietlacza i ciezko wprowadzic kod Najlepiej zalozyc do opla i potrenowac jak sie wpisuje
Odkodowanie radii samoch [email widoczny po zalogowaniu] tel 509674475 GG 6005324
elektron1234
Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

17 Sty 2011, 14:21

U mnie radio po wyjęciu z samochodu automatycznie się rozkodowuje. Czy da się w jakiś sposób odblokować je na zawsze?

Problem ogólnie polega na tym, że mam instrukcję "krok po kroku", ale niestety w ostatnim punkcie radio nie "pika" i nie włącza się tak, jak powinno, mimo że wszystko robię (przynajmniej tak mi się wydaje) prawidłowo.
Mardag
Nowicjusz

17 Sty 2011, 22:08

a nie możesz na chwile wymontować owego wyświetlacza z Opla?
po wpisaniu kodu itd odpinasz i wszystko śmiga
666
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...

17 Sty 2011, 22:35

Opel jest w Danii i będzie w Polsce za pół roku. Mam jeszcze jedno pytanie, czy powinienem przynajmniej słyszeć "pikanie"? Bo u mnie jest zupełna cisza. Radio da się włączyć tylko, gdy włączona jest stacyjka (w oplu działa zawsze), ale i tak wtedy nie wydaje żadnych odgłosów.
Mardag
Nowicjusz

18 Sty 2011, 00:30

jak miałem Vectrę B to dźwięk był tylko po zatwierdzeniu kodu, tylko ja miałem troche inny model.
666
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie

18 Sty 2011, 13:57

U mnie niestety bez reakcji. Wpisuje kod zgodnie z instrukcją i na końcu po przytrzymaniu AS radio wcale się nie włącza. Jeszcze coś poczytam w internecie, ale na razie chyba dam sobie spokój. Dzięki za odpowiedzi!
Mardag
Nowicjusz