Phonelink (easyconnecting) problem z połączeniem telefonu z radiem.

22 Sty 2018, 17:42

Witam wszystkich.
Potrzebuje pomocy mianowicie moje auto to skoda roomster 2009 miałem standardowe radio dance zmieniłem na chińczyka dedykowanego do grupy wv skoda itp. Radio to Junsun 7 cali dvd na windows CE 6.0 . Jestem w sumie zadowolony ale ma ono super opcje phonelink (easyconnecting) polega to na podłączeniu za pomocą USB telefonu ( xiaomi mi note 2 Android) do radia na win ce 6.0 możemy wtedy sterować telefonem za pomocą panelu dotykowego w radiu mapa, SMS, filmy, muzyka itp wszystko działa co ma telefon. Może bym nie wiedział co to dokładnie jest ale za pierwszym razem i tylko za pierwszym razem udało mi się połączyć. Próbowałem już wszystkiego 3 telefonów kabli z 5 sztuk formatowaniem telefon wgrałem nowy soft i nic. Po podłączeniu wyskakuje mi błąd że USB nie czyta pamięci telefonu a na telefonie podłączenie jest tylko ładowanie ręczna zmiana na MTP powoduje że wraca z powrotem na ładowanie przez USB na kompie MTP działa. Oczywiście tryb debugowanie jest włączony i przerobiłem już możliwe kombinacje brak mi pomysłu co dalej. Może ktoś kiedyś miał podobny problem albo dysponuje wiedzą w tym temacie i mi pomoże.
myszka557
Nowicjusz

Auto: Roomster

18 Lut 2019, 20:03

Udało Ci się ogarnąć ten problem? Bo mam to samo
Bazyli89
Nowicjusz

18 Lut 2019, 20:40

No niestety nie problem polega na androidzie miałem chyba 6 i akutualizowalem do 7 po tym mi tego już nie wykrywa, jak znajdziesz sposób to daj znać
myszka557
Nowicjusz

18 Lut 2019, 21:10

No ja mam u siebie androida 8 i w ogóle się nie chce połączyć
Bazyli89
Nowicjusz

18 Lut 2019, 22:37

U mnie wykrywa mob natomiast 2 punk na czerwonoa
myszka557
Nowicjusz

28 Lut 2019, 18:04

Posłuchaj a masz u siebie w radiu te opcje? Bo ja ich nie mam ale sprzedawca mi wpiera ze to taki model i tak musi być
Bazyli89
Nowicjusz