Picku-up 4 osoby - ekonomiczny

25 Wrz 2011, 08:26

witam,

zamierzam kupić samochód na firme, najlepiej z pełnym odliczeniem VAT.
Zależy mi by było bezawaryjne i ekonomiczne w spalaniu.
Z przepisów wynika, że najłątwiej jesto doliczyć benzynę na pickupu - nie bawiąc się w kratki, homologacje itp?

Proszę o pomoc w znalezieniu maksymalnie ekonomicznego pickupu na 4 osoby.

Z góry dziękuję
Kuba
kakaru
Obserwowany

25 Wrz 2011, 17:01

nie ma czegoś takiego jak ekonomiczny pickup :wink: spalanie zawsze oscyluje w granicach 8-10 litrów ON,
jest to mała ciężaróweczka więc nie ma się co dziwić,

sprecyzuj troszkę do czego to będzie, do jeżdżenia w trasie czy do wożenia cegieł bo to troche zmienia podejście do tematu, ale bardziej cywilizowane pickupy to masz
Nissan Navarra
Mitsubishi L200
Toyota Hilux
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

25 Wrz 2011, 21:26

no właśnie szukam jakiegoś mini kompromisu ;)
zależy mi przede wszystkim an odliczeniu VAT, samochód będzie jeździł po mieście.
do 8l to byłoby znośnie, ale z tego co widzę wszystkie mają ponad 9...
kakaru
Obserwowany

25 Wrz 2011, 21:34

Te nowy VW w teorii najmniej palic powinien, nie wiem jak on sie nazywa, cos tam na A...
Plus jego taki ze ma najwieksza pake chyba, znaczy cos tam sie VW chwalil ze paleta euro wchodzi, a do innych pickupow nie.

A co do spalania, 8l w miescie, haha. :D Z 10 musisz liczyc.

Jak chcesz z napedem 4x4, to dodatkowe 1l wiecej jak chodzi o spalanie.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

26 Wrz 2011, 08:48

w zasadzie tylko Mitsu i niektóre Hiluxy mają możliwość jazdy po asfalcie z napędem 4x4 reszta ma zwykle dopinany przód, i to jest najlepsze rozwiązanie :wink:
jeśli mówimy o Amaroku to taki pseudo pickup trochę ;) niby spalanie ok ale słąbawe to to, mały silnik mocno wyżyłowany :wink:
masz jeszcze z dobrych mało awaryjnych ford Ranger/Mazda B5 spalanie koło 10 jak w zasadzie w każdym, spoalanie 8 w mieście jest w zasadzie nieosiągalne w żadnym pickupie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Wrz 2011, 21:15

Nissan Navarra
Mitsubishi L200
Volkswagen Amarok - Super autko :) byłem w posiadaniu takiego przez miesiąc... i bardzo ekonomiczny i przyspieszenie nie najgorsze:D
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...