Pickup do 65000zł

13 Sty 2021, 02:00

Witam poszukuję Pickup'a do 65000zł. Mam trójkę dzieci jedno z nich jeszcze jeździ w foteliku (tak wiem że pickup dziwny wybór w tym przypadku) ale z dziećmi jeżdżę raz na tydzień lub dwa do teściów w odwiedziny i raz do roku przez pół Polski do rodziny, więc ogromu miejsca z tyłu aż tak nie potrzebuję no ale wiadomo im więcej tym lepiej. Mieszkam na odludziu gdzie droga prowadzi przez leśne ścieżki dlatego zależy mi na dużym prześwicie. Ze względu na moją pracę musi być to Pickup gdzie pojadę na myjnie pakę przejadę karcherem i będzie czysta z bagażnikiem w terenówce/suvie tak niestety nie zrobię. Myślałem nad Navarą lub Amarokiem co o nich sądzicie albo co polecacie od siebie? Pozdrawiam.
RoBercikPick
Obserwowany

13 Sty 2021, 11:15

Masz kilka samochodów nad którymi można się zastanowić :) Najbardziej komfortowym podczas jazdy chyba będzie DODGE RAM ale tu silniki tylko benzynowe on ma też największa pakę przy double-cab.

Dosyć dobre opinie jeżeli chodzi o trwałość mają Hiluxy ale silnik 2.5 d4d zapewnia trochę za słabą dynamikę jak na takie auto. Tu najlepiej by było celować w 3.0 d4d 171KM z automatem 5-cio biegowym który zapewni już optymalną jazdę. Wymiary paki 1545 dł. x 1515 szer. x 450 wys.

Te auta które wymieniłeś są ciekawą propozycją i Navara ma całkiem przestronną kabinę tu również lepsza będzie wersja 3.0 V6 231KM zestawiona z 7-mio biegowym automatem. Jet on większy trochę od Hiluxa co można uznać tu na plus. Wymiary paki 1611 dł. x 1560 szer. x 457 wys.

Jeżeli chodzi o Amaroka to tu chyba najlepiej celować w silnik o pojemności 2,0 l, który rozwija moc 163 KM i ma 400 Nm maksymalnego momentu obrotowego. Jak byś znalazł wersję Highline to chyba był by najlepszy wybór ze wszystkich oprócz pierwszego który podałem :) Wymiary paki 1555 dł. x 1620 szer. x 508 wys.

Warto tu jeszcze wspomnieć o Isuzu D-MAX z silnikiem 2.5 litra w dieslu są wersje XLS które były dosyć mocno wyposażone ale ciężko znaleźć w używanych bo ogólnie mało ich na rynku. On ma też najmniejszą pakę czyli przestrzeń ładunkową z tego co widzę. Wymiary paki 1383 dł. x 1460 szer. x 480 wys.

Wszystkie wymiary powinny się zgadzać choć mogłem gdzieś się pomylić :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mamy już jesień na drogach - na co trzeba uważać?
    Jesienią kierowcy powinni pogodzić się z gorszymi warunkami na drodze. Mgła, wilgoć, wichury – taka aura wymusza, aby za kierownicą być bardziej czujnym i przygotowanym do błyskawicznej reakcji. Sezon jesienny nieuchronnie ...
    Skąd się biorą zniżki na OC?
    Skąd się biorą zniżki na OC? Zakres OC jest dokładnie taki sam w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. Nieco inne mogą być natomiast zniżki na OC przyznawane przez konkretnych ubezpieczycieli. Ci rządzą się swoimi prawami ...