Piękność po faceliftingu - Alfa Romeo 159

21 Lut 2008, 19:31

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie

Większość producentów chciałoby mieć w ofercie równie urodziwy samochód, co Alfa Romeo 159. Tym większym zaskoczeniem jest fakt, że Włosi uznali, iż Alfa klasy średniej jest nie dość urodziwa i poddali ją modernizacji.

Najwięcej zmian można dostrzec we wnętrzu. Przewidziano trzy nowe wersje wykończenia kabiny - White Ice, Crystal Blue oraz Gray Indigo. Ponadto na desce rozdzielczej mogą się pojawić wstawki imitujące tytan, zaś wielofunkcyjny wyświetlacz stał się bardziej ergonomiczny. Z zewnątrz auto wyróżnia się przede wszystkim trzema nowymi krojami alufelg o średnicy 16 i 17 cali. Największe modyfikacje są skrywane przez piękną karoserię.

Ta będzie szczególnie często sprawdzana w przypadku nowej, 260-konnej wersji z przednim napędem. Warto podkreślić, że do tej pory jednostka o pojemności 3,2 litra była dostępna wyłącznie w zestawieniu z napędem 4x4.

Odświeżona Alfa Romeo 159 zadebiutuje w trakcie salonu samochodowego w Genewie.

Bardzo podoba mi się ta Alfa, jest najbardziej wyrazista i groźna.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

21 Lut 2008, 20:41

jest ładna ale ja bym jej dla siebie nie kupił , ponieważ marka nie słynie z dobrej opinii :roll:
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

21 Lut 2008, 21:32

Jak patrze na zdjęcia nie widzę żadnych różnic z obecnym modelem,ale mogę sie mylić ;) Jeśli tak to pokażcie mi różnice :) Ale z drugiej strony(o ile sie nie mylę i wszystko zostało bez zmian)to nie ma się co dziwić panom z Alfy.Po co poprawiać coś tak pięknego skoro wogóle się nie zestarzało :) O środku nie będę wspominał bo tam zmiany nie są jakoś bardzo widoczne ;)
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luxury Sedans, Midsized - Audi A6
    Czasopismo "Consumer Reports" ogłosiło Audi A6 najlepszym samochodem w kategorii luksusowych sedanów średniej wielkości - "Luxury Sedans, Midsized". Redakcja magazynu oceniała właściwości jezdne, jakość wnętrza, zużycie ...