Pierwsza rejestracja samochodu

17 Lip 2010, 16:22

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem tego forum i szukam odpowiedzi na pytanie. Zamierzam zakupić Fiata CC 700, prawo jazdy posiadam od ponad roku. Mój tata posiada prawko od roku 1979 i ma 60 % zniżek. Po jakim czasie jego zniżki "przejdą" na mnie?
musik90
Nowicjusz

Miejscowość: NeklaSS

17 Lip 2010, 17:29

Jak dasz ojca na współwłaściciela to jego zniżki masz od razu ale jeśli nie masz ukończonego 25roku życia to będziesz miał też zwyżki.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

17 Lip 2010, 23:37

Owszem nie mam ukończonych 25 lat, dopiero kończę ostatnie naście. Jak wysokie zwyżki?
I w czym najlepiej "najtaniej" ubezpieczyć auto?
musik90
Nowicjusz

Miejscowość: NeklaSS

18 Lip 2010, 09:22

Jak wysokie to już zależy od ubezpieczyciela gdzie będzie najtaniej to nie wiem wiem tylko że kiedyś miałem OC w PZU i płaciłem ok 1000zł a jak przeszedłem do AXA to płaciłem nie całe 700zł. Na stronach ubezpieczalni masz kalkulatory które wyliczają składkę to sobie posprawdzaj.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GX 460 - bezpieczny i bardziej terenowy
    To już koniec plotek. Lexus zaprezentował właśnie odświeżony model GX 460. Zmiany nie są rewolucyjne, ale wyraźnie widoczne - samochód otrzymał nową stylistykę przodu, systemy bezpieczeństwa czynnego Lexus Safety System ...
    Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...