Pierwsze autko do 20 tyś jakie wybrac ???

26 Paź 2008, 07:57

Witam chciałem się zapytać jakie autko byście polecili mi do 20 tys zaznaczając że było by to moje pierwsze auto.Chodzi mi o takie co nie za dużo pali ,w miarę oszczędne a przy tym dość dynamiczne oraz dość bezawaryjne ponieważ dużo się nie znam na mechanice aut.Z dużym naciskiem na Eksploatacje czyli tanie części ponieważ jestem tylko biednym studentem :-) Auto było by głownie przeznaczone do jazdy w mieście i czasami poza miasto ale tez na niedługie trasy.Szukam coś z w typie : Podaje wybrane modele :

1. Toyota Avensis I generacja
2. Honda ( Civic , Accord )
3. Opel ( Vectra , Astra II )
4. Mitsubishi Galant VIII
Rocznik min 98
Silniki (1.6/1.8/2.0 maksymalnie 2.5) Benzyna
Moc od 100 KM
Z przebiegiem maksymalnym 160 tys.
Skrzynia Manual
Zaznaczam ze takie marki jak Mercedes Audi BMW odpadają ze względu na cenę zakupu i EKSPLOATACJI... oraz Francuskie,Włoskie tez ze względu na awaryjność:-)

Czy któreś z tych aut wyżej wymienionych byście mi polecili? a możne Macie jakieś swoje typy? Pozdrawiam
Johnny
Nowicjusz

26 Paź 2008, 08:20

Piszesz o cenach eksplotacji, ze zalezy Ci zeby były niskie, a z drugiej strony piszesz o silnikach benzynowych, które palą po 10l benzyny a nawet o tych 2.5l co pewnie ponizej 15 nie schodzą:)
Z tych co tutaj podałes bym brał Acorda, bo zwyczajnie w swiecie najbardziej z tych wszystkich tutaj mi pasuje:)
Baqś

26 Paź 2008, 08:37

Zaznaczam ze takie marki jak Mercedes Audi BMW odpadają ze względu na cenę zakupu i EKSPLOATACJI...

Mylisz się mówiąc że Mercedes lub Audi odpadają ze względu na eksploatację, ponieważ w tych autach części są niewiele droższe od np. Fiata i łatwo dostępne, a tańsze niż w japończykach. A za tą cenę byś miał ładną zadbaną C Klasę, która pod względem eksploatacji jest porówynywalna do VW, Fiata. :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

26 Paź 2008, 19:39

slowik93 napisał(a):Zaznaczam ze takie marki jak Mercedes Audi BMW odpadają ze względu na cenę zakupu i EKSPLOATACJI...

Mylisz się mówiąc że Mercedes lub Audi odpadają ze względu na eksploatację, ponieważ w tych autach części są niewiele droższe od np. Fiata i łatwo dostępne, a tańsze niż w japończykach. A za tą cenę byś miał ładną zadbaną C Klasę, która pod względem eksploatacji jest porówynywalna do VW, Fiata. :lol:

zgadzam się z kolegą.
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Praktyczny mały samochód hybrydowy
    Samochody z alternatywnymi napędami od lat systematycznie zyskują na popularności, a prym w tym segmencie wiodą tańsze i bardziej praktyczne od samochodów elektrycznych modele z napędem hybrydowym. Ile kosztuje ekologia? ...
    Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...