Pierwsze autko do 8000 zł !!!

21 Sty 2010, 15:48

no silnik rzeczywiście mały a autko nie należy do najmniejszych... :cool:

To lupo śliczne :razz: i z klimą.... do Jarocina daleko nie mam.
Powiedzcie mi jak uniknąć takiej sytuacji, że jadę załóżmy te 100km zobaczyć auto a one okażę się nie taki jak byc powinno :wink: jak zawczasu i na odległość można zrobić, jak rozmawiać z gościem przez telefon o co pytać :wink: ??? Z góry dzięki... :grin:
kala2505
Nowicjusz

Miejscowość: Wlkp

21 Sty 2010, 16:39

Przez telefon to każdy bedzie Ci auto zachwalał,ja w poszukiwaniu malucha przejeżdziłem troche kilosów i pare maluchów okazało sie nie tak aż wkoncu kupiłem tego jednego jedynego ale teraz maluch to już nie ma najmniejszego znaczenia :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Sty 2010, 18:34

ja w poszukiwaniu malucha przejeżdziłem troche kilosów i pare maluchów okazało sie nie tak
haha normalnie klasyk, rozbawiles mnie barol :lol:
halsky11

21 Sty 2010, 18:46

No bo byłem ze znajomym mechanikiem no i nie wezme czegoś czego wiem co jest nie tak,wiem że mam śmieszne sytuacjie niektóre no ale cóz
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Sty 2010, 19:05

hehe :grin: barol, powiem Ci że naprawdę szacunek dla Ciebie za maluszka :wink:

A czy przez telefon można negocjować cenę :grin: ???
Znajomi mówili mi że jak będe dzwonić mam udawać wielką znawczynię motoryzacji :lol: :grin: :lol: hahaha i używać trudnych słów to facet pęknie i powie co jest co :mrgreen: znacie jakieś trudne słowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ??? Się uśmiałam.... :cool:
kala2505
Nowicjusz

21 Sty 2010, 20:05

Można negocjować cene ale nie którzy nie chcą negocjować przez telefon tylko podczas oględzin auta,znawczynie motoryzacji mówisz,przypomniał mi sie przypadek jak pojechaliśmy ogladać kaszolota do Gliwic,wtedy byłem ze znajomą,która nie powiem bo zna sie na autach bo miała ojca rzeczoznawce,dosłownie 5minut oglądania malucha a ja już wiedziałem mniej więcej co i jak,gościu sie tak patrzy na nas i mówi do mnie:panie,ona sie zna?! i lekkie zdziwko,dosłownie sytuacja bezcenna :lol:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moc zamknięta w żelu
    Pierwsze powstały jeszcze w połowie ubiegłego wieku. Obecnie znajdują coraz szersze zastosowanie także jako akumulatory samochodowe. Choć po dziś dzień niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić elektrolitu w innej postaci ...

21 Sty 2010, 20:20

kala2505 napisał(a):hehe :grin: barol, powiem Ci że naprawdę szacunek dla Ciebie za maluszka :wink:

A czy przez telefon można negocjować cenę :grin: ???
Znajomi mówili mi że jak będe dzwonić mam udawać wielką znawczynię motoryzacji :lol: :grin: :lol: hahaha i używać trudnych słów to facet pęknie i powie co jest co :mrgreen: znacie jakieś trudne słowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ??? Się uśmiałam.... :cool:

daj sobie spokoj bo sie wylozysz, klamstwo ma krotkie nogi, nie udasz znawcy bo handlarze nie takich cwaniakow przerabiali :wink: wez pod uwage to ze gosciu przez telefon bedzie ci perfidnie klamal zebys przyjechala na miejsce, bedzie mial nadzieje ze nie zauwazysz tego co jest nietak, taka juz naiwna natura polakow

chcesz miec dobry samochod, jedz i zobacz, bo oszczedny 2 razy traci i nie chciej sie przekonac na wlasnym portfelu co to znaczy :wink:
halsky11

22 Sty 2010, 10:45

Hello :grin:
dzwonili z serwisu renault :mrgreen: i cliówka jest czysta jak łza, nie była serwisowana i nie mają nic do zarzucenia... Dziś jadę je zobaczyć - oczywiście zdam relację ze wszystkiego... :wink:
kala2505
Nowicjusz

22 Sty 2010, 23:25

Nie polecam serwisu renault, rodzice serwisowali kangura w 3 roznych, wszedzie oszukiwali, i to nieraz tak perfidnie, zadnego auta ani nowego ani uzywanego tam nie kupowac...
brianboitaro
Nowicjusz

Miejscowość: Oświecim

26 Sty 2010, 11:32

witam ponownie :mrgreen:
oglądałam w/w cliówkę i padła w przedbiegach :mrgreen:
gościu jakiś cicho-ciemny :wink: samochód zresztą też... brak dwóch kołpaków, zbite lusterko, brak kluczyka do centralnego - to z takich powiedzmy mniejszych, a po za tym przejechany po boku, mówili że ma ABS a nie ma... no i coś z poduchami się działo bo kontrolka nie gasła.... podarowałam go sobie bo facet za 1998r chciał 8900 (zszedł do 8500) no i tyle :mrgreen:

teraz korci mnie jeden peagocik 206, o ten:
[link do oferty na Allegro wygasł]

coś facet chce mało za niego, trochę z tyłu bity ale chciałabym wiedzieć czy wg Was godny uwagi :wink: z góry dzięki za pomoc :lol:
kala2505
Nowicjusz

26 Sty 2010, 16:29

Owszem masz racje ta 206 z linku była bita z tyłu bankowo bo nawet klapa nie dochodzi do krawędzi bagażnika sugerujac sie fotkami,ja bym sobie go odpuścił.
Napisz jakie autka Cie mniej więcej interesuja to postaram Ci sie cos sensownego znalesc wkoncu troche sie w tym siedzi,pozdrawiam :wink:
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 17:02

z tych co podalas to najladniejsze to clio i ja bym je wziąl punta nie mogę zobaczyc bo pisze ze wygaslo ogloszenie, na punto musisz uwazac bo w wielkopolsce jezdzily na L-kach i sporo tego jest teraz w sprzedazy ale ja jako znany wielbiciel fiatów :twisted: bym proponował to punto jesli nie okaze sie po nauce jazdy ladny wyglad czesci dosc tanie w sam raz dla kobiety, jezdzilem 3 lata pierwsza generacja punto i bardzo fajnie wspominam te lata. :oops: tamto wydaje mi sie troche za tanie ale rozni sa ludzie niektorzy chca pilnie sprzedac i obnizaja cene, na zachwalanie przez telefon nie patrz bo kazdy zachwala i kazdy mowi ze bezwypadkowe, nie pakuj sie w stare rzęchy bo będziesz zalować kup sobie auto "gorszej" marki ale jak najmłodsze i z jak najmniejszym przebiegiem, seicento za te pieniadze dostaniesz 2003-2004 rok i na pewno bedziesz zadowolona, zalozysz sobie ladne aluski, wszedzie zaparkujesz i oplaty bedziesz miala niskie.pozdrawiam

[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 17:14 ]
to lupo tez nie glupi pomysl moj kolega kupil lupo i jezdzi juz ponad rok i chwali sobie w koncu to volkswagen a jak taka marke to bym wolal kupic sprowadzonego z niemiec tam przynajmniej auta sa jakos utrzymane nie tak jak w polsce, i nawet wyglad sympatyczny.

[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 17:23 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] dobra cena, niski przebieg(przynajmniej tak pisze, wersja brush-limitowana, okolice poznania :grin:

[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 17:25 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] starsze ale wyglada dobrze

[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 17:35 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

26 Sty 2010, 19:06

Barol no mnie interesują najbardziej Clio,206 potem powiedzmy twingo,lupo może jakiś ładny punciak albo fordzik 3-drzwiowy. Najważniejsze to 3-drzwiowy, rocznik 1999 lub młodzy no i mały silnik - nie mam zniżek w ogóle....
Bardzo mi się Ka podobają ale ile ja się o tej rdzy nasłuchałam.... a szkoda bo bardzo mi się podobają.... :oops:

Byłam oglądać tą 206 bardzo zadbana, ale bita z tyłu więc do zrobienia... w sb jadę znowu z mechanikiem ale myślę ze będe się najwyżej starała ją zbić do 8k bo za 9k nie opłaca się jej brać...

Co do seicento - to nigdy w życiu :mrgreen: wspomaganie jest niezbędne a w ogóle to jakieś takie mało gówienko.... :mrgreen: - bez obrazy oczywiście :wink: bardzo dziękuję za oferty :wink:
kala2505
Nowicjusz

26 Sty 2010, 19:27

A co powiesz na takie:
i to ciekawe Clio,tylko niewiem czy już wczesniej nie było :roll:
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 19:38

cliówka była :wink: hehe fakt bardzo ładna ale kurcze na prawym tylnym zderzaku ma chyba rdzę no nie...???

Kurcze a może warto jechać po auto do niemiec...?? Mam taką możliwość i mocno ją rozważam.... :?:
kala2505
Nowicjusz