Pierwsze autko, kombi do 26 tys

15 Cze 2013, 03:20

Witam wszystkich , planuje za miesiac kupic autko,bedzie to moje pierwsze autko ale jestem w 100% pewny ze bedzie to kombi.Interesuje mnie rocznik 2007-2008 i co dla mnie najwazniejsze musi byc w automatycznej skrzyni biegow, nie preferuje szybkiej jazdy tylko bezpiecznej wiec na bezbieczenstwie chcialbym sie skupic, milo by bylo gdyby tez malo palil, silnik max 2.0 disel, wizualnie podoba mi sie ford focus z 2008 roku zwlaszcza bialy:) ale szukam tutaj ciekawych propozycji i argumentow.Moze ktos posiada takiego focusa i moglby mi napisac jak sie takie autko prowadzi:) pozdrawiam Krzysztof
pchla27
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 12 2012
Auto: Peugeot 307
Silnik: 2.0 hdi 106kM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

15 Cze 2013, 10:26

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dużo aut z polskiego salonu ale automatyczna skrzynia skutecznie zawęża pole poszukiwań - diesle 1,6 bardzo udane, a w wresji 90KM osprzet ograniczony do minimum (bez dwumasy, filtrów DPF czy turbiny ze zmienna geometrią). 5 gwiazdek w testach EuroNCAP, w serii 6 poduszek powietrznych, ABS i często ESP.
Z wad to przepalające się żarówki i słaby lakier pastelowy (biały, czerwony) przez co może wyjść powierzchowna korozja więc jak szukać to z metalikiem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

15 Cze 2013, 15:12

Hyundai jest ciekawy i ladny ale ta cena za 2010 rok troche niska ,poszukam w automacie... zobacze co i jak :)
pchla27
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 12 2012
Auto: Peugeot 307
Silnik: 2.0 hdi 106kM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb Combi - czwarta generacja modelu
    Czwarta generacja modelu Superb Combi kontynuuje swoją triumfalną ścieżkę z jeszcze bardziej dopracowanym projektem, obszerną i niezwykle wygodną przestrzenią oraz innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi. Nowy model ...