wojtek1611 napisał(a):Z tych co pokazałeś ja najbardziej zainteresował bym się Astrą i Saabem. Takie "sportowe" japońce mnie nie kręcą, lecz może również są godne uwagi. Można spróbować poszukać Golfa IV w tej cenie, choć nie wiem w jakim byłby stanie. Patrzałbym też na Vectrę B, Polo III, Mondeo MK2 (lub poszukać MK3), Fiestę MK5, albo pierwszego Focusa.
Fajna wypowiedź, również najbardziej szukałbym tych dwóch. Dam "kciuka" w górę
.
onomato napisał(a):Jedynie Focus lub Golf z tych które wymieniłeś. Choć bardziej ciągnie mnie do wyżej wymienionych Saaba Preludy czy Eclipsy, tylko nie wiem jak w nich będzie z spalaniem czy ew. częściami zamiennymi.
Co do Alfy to czytałem że zależy jak się trafi, są tacy co narzekają a są i także ludzie bardzo zadowoleni z tego samochodu
Tu też dam "kciuka" w górę ale jeszcze trochę dodam o alfie
.
Alfa 156 - Więcej stoi w warsztacie niż jeździ, to samo właśnie napisałem 3 minuty temu w temacie obok więc zacytuje tamten post
.
Vermin napisał(a):Alfa romeo 147 1.6 - generalnie zależy z których lat ale jeśli myślisz o roczniku przed 2003 i silniku TS to najgorszy koszmar spośród tych samochodów, gorzej wypada tylko 156 z tych lat z TS pod maską. Jeżeli już alfa to trochę nowsza i z dieslem pod maską (JTD). Ale i tak będziesz często zaglądać do warsztatu, a nie wszyscy mechanicy chcą się w ogóle podejmować naprawy tych samochodów. Awaryjne zawieszenie, awaryjny układ hamulcowy, awaryjny układ kierowniczy (w tym cały układ wspomagania kierownicy) i rdza. To oprócz silnika pada najczęściej. "Świeci słońce i wiatr wieje, słychać alfe jak rdzewieje" - to nie mit
.
Akurat tam chodziło o 147 ale one są w 90% na tych samych podzespołach. Mimo to 156 wypada tutaj gorzej. Niestety...
Pozdrawiam
.