Pierwsze autko

10 Lis 2007, 11:59

Witam wszytskich. Pisze tutaj bo wlasciwie mam problem Robie prawo jazdy i za chwile musze astanowic sie nad samochodem. Przegladam allegro i auto.pl ale jakos nie wiem czego szukac. Szuka samochodu nie najwiekszego, malo palacego, zeby jednak mial lekkiego kopa i zeby nie straszyl na ulicy ludzi swoim wygladem. Dosatkowo troche bezpieczenstwa i konfortu. Czy mozecie mi doradzic jaki typ samochodu wybrac, ewentualnie marke. Podobaja mi sie bardzo saby, volvo, subaru, toyota, To bedzie moj pierwszy samochodzic w cenie no do 10000. z gory thx:)
densoludek
Nowicjusz

10 Lis 2007, 12:20

VW Golf 3 TDI powinienes byc zadowolony z niego.
VW Bora 2003r 1,9TDI PRawo Jazdy kat.: B,C
voltman
Nowicjusz

Miejscowość: Jelcz-Laskowice

10 Lis 2007, 12:43

Cześć, poszukaj w swoim mieście BMW3, naprawdę dobry samochód.sporo miejsca, super siedzenia. ale lepiej poszukać silnika 2 litry, choć 1.8 może też być.

Audi 80:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Citroen Xantia:

LANOS :D:

Fiat Brava:

Honda Civic:

VW Golf:

Myślę ze starczy, i pomogłem
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

17 Gru 2007, 13:52

moje 1 autko to był VW Golf III 1,9 TDI autko w porządku myślę że dla ciebie to w sam raz
doradca
Nowicjusz

17 Gru 2007, 20:04

ludzie nie dobijajcie mnie !!!!!!!!

A ja szukam auta do 1000 zeby mało palił i był konfortowy i miał dobrego kopa :|:|:| zal

Za konfort sie płaci
za dobrego kopa sie płaci !
dareg
Początkujący

19 Gru 2007, 21:39

Honda Civc 1.6 VTI
Super autko jak na swoje osiągi pali bardzo mało. Za 10tyś znajdziesz może nawet egzemplarz z gazem (tylko sekwencja)
Silnik mocne i wytrzymałe, drogi trzyma się jak przyklejona.
Na pierwsze auto jak w sam raz.
Bmw nie polecam, dużo pali części drogie i jeszcze napęd na tył( w zimie niedoświadczonemu kierowcy może sprawiać problem.
Tak się składa że posiadam i hondę i bmw. Znacznie lepiej jeżdzi mi się civicem.
Pozdrawiam!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

19 Gru 2007, 23:17

Popieram Bolo1989. Civic jest bardzo "milym" samochodzikiem :) jak na pierwsze autko jak najbardziej pasuje
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

21 Gru 2007, 23:02

a jaka honda v?? czy VI a i znalzlem na alegro za 10tys ladna srebna coupe VI oczwiscie =) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ledon
Początkujący

21 Gru 2007, 23:56

napisz czy do tysiaca czy do dziesieciutysiecy bo raz tak jest napisane raz tak i nie wiadomo co doradzac :)
mati222
Początkujący

22 Gru 2007, 00:42

popatrz na auta :wink: czy za 1000zl kupisz honde civic VI coupe 1996 ?? watpie
Ledon
Początkujący

22 Gru 2007, 21:28

ledon to do mnie było czy do niego bo jak do mnie to zobacz on tam dwie kwoty napisał :) i idzie sie pomylic :roll:
mati222
Początkujący

25 Gru 2007, 00:12

no możliwe , a nawet pewne że chodziło mu o 10tys
Ledon
Początkujący

25 Gru 2007, 18:04

a nie myslales nad oplem astra I 1.6 (oczywiscie benzyna), mam dopiero 16 lat, ale moj tata mial i bardzo dobre autko, tanie w utrzymaniu, bogate wyposarzenie, tania dosc blacharka i mozna kupic za rozsadne pieniadze, np. za 9 tys. mozna juz nie zla znalezc, nawet juz z 2 poduszkami i klima, tylko jak cos to z importu (najlepiej Niemiec) bo lepiej u nich z blacharka a Polska produkcja szybko rdzewieje. Co powiesz na to auto?
arek5
Nowicjusz

Miejscowość: Tomaszów Mazowecki

25 Gru 2007, 21:34

Astry raczej bym nie polecał na pierwsze autko. Nie jest wcale najoszczędniejsza, korozji szybko ulegają nadkola, znalezienie astry I bez wymienianych reperaturek graniczy z cudem. Co do silników to z częściami nie ma problemu, ale jeśli już kupisz astre to nie polecał bym jej katować nie zabardzo lubi wysokie obroty. Benzyne raczej bym sobie darował, jeśli już to z silniczkiem isuzu 1.7 turbo diesel bardzo oszczędny wytrzymały a jednocześnie bardzo dynamiczny!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

26 Gru 2007, 20:06

a ja i tak jestem za Oplem Astra, co do korozji to sie zgadzam ale w produkcji Polskiej, a w aucie sprowadzonym z Niemiec po roku produkcji 1995 nie slyszalem zeby wystepowala, zreszta z Niemiec jest duzo aut sprowadzonych w niezłym stanie i na pewno sie znajdzie cos ciekawego i odpowiedniego. dalej, jesli chodzi o auto to mosisz sie sprecyzowac jakiego auta poszukujesz czy do taniej eksplatacji czy do wyscigow spod swiatel i ostrej jazdy, jesli to drugie to lepiej honde (jej silniki lubia sie krecic na wysokie obroty).
arek5
Nowicjusz

Miejscowość: Tomaszów Mazowecki