Pierwsze autko za 7000tyś

29 Cze 2016, 15:54

Witam raz jeszcze. Po przemyśleniu pewnych spraw moje priorytety uległy zmianie. Szukam autka do 7tyś, które będzie w miarę bezproblemowe i nie przyprawi mnie o ból głowy jeżeli chodzi o wydatki na nie. Liczę na waszą pomoc. Dobrze by było, gdyby miało klimę, bo strasznie źle znoszę upały. Interesują mnie auta z woj. świętokrzyskiego z LPG lub diesel. Potrzebne mi będzie na co dzień do pracy (10km w jedną stronę) i na wypady z dziewczyną na weekend. Ostatnio zwróciłem uwagę na Volvo S40/V40, Hondy Civic (hatchback 3d), Accord, Ople Vectra B i Astra G.

Oto kilka ogłoszeń, które zwróciły moją uwagę ;)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Yascarr
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Cze 2016, 18:59

1. Diesle w s/v/40 były produkowane przez renault i delikatnie mówiąc szału nie robią, lepiej szukać pb. Ten egz. ma malowany przód, ale jeśli masz blisko to nie zaszkodzi obejrzeć.
2. Nie "niewielkie ognisko korozji" a reperaturka do wspawania. Gdzie listwa wtryskiwaczy od LPG? A może gazik 2 gen po taniości :naughty: "Reduktor do wymiany" - to dlaczego nie wymieniony? Możliwe, że nie tylko to. Chyba dostała w przedni narożnik, patrz spasowanie maski i różne lampy - w sumie to ta jedna do regeneracji/wymiany.
3. vectry już nie ma

A tak btw
Bliźniaczym samochodem do s/v/40 jest mitsu carisma, też możesz poszukać
civic vi spoko, trzeba pilnować rdzy
accord ok, ale nie takie ulepy;P
vectra b ok, ale tylko po fl, przed bardzo rdzewieją
astra h ok, ale wnętrze bez szału, co kto lubi

Popatrz na focusy, 406, punto II, fajnym, wygodnym samochodem będzie laguna I
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Cze 2016, 19:25

Dzwoniłem już po Volvo. Facet ma go dwa lata, wcześniej kupił od gościa, który sprowadził auto z Holandii i też pojeździł dwa lata. Jutro będę w Kielcach, więc nic nie zaszkodzi go obejrzeć ;)
Accord i Civic VI bardzo mi się podobają. Silniki wiem że żylety, ale trochę boję się tej rdzy. Tego odpuszczam, ale szukam dalej, bo nakręciłem się, szczególnie na Accorda :)
Carismy będę miał na uwadzę. Focusy oglądałem już dwa TDDI, ale straszne trupy. Na 406 również patrzę, tylko jaki silnik? Póki co rozglądałem się głównie za 2.0HDI, czy to dobry wybór?
Yascarr
Nowicjusz

30 Cze 2016, 08:29

Okej. Volvo oglądane, ale nie przeze mnie :) Ma jakieś 3 wykwity rdzy na karoserii, ale to nic poważnego podobno. Jeździ się ponoć bardzo dobrze. Dzisiaj pojadę obejrzeć i tu szybkie pytanie: na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu?
Yascarr
Nowicjusz

30 Cze 2016, 09:36

Odpowiedź jest banalna ale jedyna słuszna: na wszystko.
piotrekbdg
Początkujący

Prawo jazdy: 20 07 2009
Auto: BMW 3er E92
Silnik: 2.0 143 KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...