Pierwsze auto ~10 tyś

01 Cze 2016, 20:17

Witam,
szukam samochodu do bezproblemowej jazdy po mieście. Zależy mi przede wszystkim na niezawodności, jakości i ekonomii auta- z uwagi na młody wiek nie stać mnie na kupno samochodu podatnego na usterki.
Myślałem o volkswagenie polo, aczkolwiek wielkie przebiegi mnie do tego zniechęcają.

Wybrałem kilka modeli z mojej okolicy, które wydają mi się interesującymi, mógłbym prosić o ich ocenę, ewentualnie zaproponowanie innego modelu, który spełniałby moje wymagania?

1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość, moja wiedza w temacie jest dość ograniczona
5535912
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 09 2015
Auto: nie mam

01 Cze 2016, 20:22

Zwróć uwagę na to, że Civic i Leon nie mają zaznaczonej opcji "bezwypadkowy", co oczywiście nie oznacza, że są po wypadku, ale temat trzeba zgłębić.
tomekdk

01 Cze 2016, 21:32

oczywiście, na miejscu okaże się czy są bite, mam mierniki grubości lakieru. Chodzi tylko o pomoc w wyborze modelu- aktualnie najbardziej skłaniam się ku civicowi i 307ce, aczkolwiek peugeot jest od handlarza i boję się "wałków"
5535912
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 09 2015
Auto: nie mam

01 Cze 2016, 21:40

Zerknij jeszcze na spasowanie elementów i czy śruby nie były ruszane, przednie błotniki to niejako "elementy wymienne", do tego maska wymieniona, zderzak i miernik pokazuje normalne wartości (nie na plastikowym zderzaku ;)).
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne