Witam raz jeszcze.
Kurs na PJ kat. B zakończony, egzamin umówiony, czas powoli rozglądać się za pierwszym wozem.
1. Budżet: 15k, może być mniej, może być trochę więcej jeśli będzie trzeba. Pakiet startowy + ubezpieczenie to osobny budżet. Wolałbym jeździć taniej niż drożej, więc preferuję zakup auta już z założoną sekwencją LPG renomowanej marki (np. STAG). Dobra instalka to jakieś 1/3 ceny samochodu, więc odpada instalacja na własną rękę - auta nie chcę trzymać do emerytury, więc nie zdąży mi się taki wydatek zwrócić. Jeśli nie rady znaleźć nic z LPG, to jakiś ekonomiczny silnik (np. VTEC) w czystej benzynie.
2. Rejon: Wielkopolskie, Kujawsko-Pomorskie (jestem z Gniezna, w okolicach Żnina mam kogoś, kto mógłby wybrać się na oględziny auta)
3. Użytkowanie:
- przebieg roczny 20-25k km- z racji takiego przebiegu oczywiście wybrałem benzynę + LPG
- miasto 70%
- trasa 30% (głównie po ~60-70 km w jedną stronę)
- interesuje mnie segment C (hatchback 5d) lub D (coupe, sedan) - nie wiem co sprawdziłoby się u mnie lepiej
4. Wymagania:
- auto bezwypadkowe (wiadomo, że nowe to w salonie, więc mała kolizja w przeszłości związania z malowaniem zderzaka nie przeszkadza, ale miejsce pospawanego ulepa jest na szrocie, nie w garażu)
- obowiązkowe wyposażenie: wspomaganie, szyby przednie i lusterka w prądzie, centralny zamek z pilotem, klimatyzacja manualna. Inne przydatne bajery np. Climatronic, czujniki cofania, dobry system audio etc. bardzo mile widziane.
- skrzynia 6-biegowa, wyciszenie na jakimś poziomie (Clio, którym zrobiłem kursowe 30h m.in. w kilku trasach po 50-60 km poza terenem zabudowanym wypada słabo. Przepisowe 90 km/h na ostatnim 5. biegu i ok. 3k rpm + hałas w kabinie)
- równowaga między ekonomią, a osiągami i radością z jazdy (jeździłem m.in. Passatem B6 2.0 TDI, BMW E81 116i, A4 B6 1.9 TDI, mocy IMO było wystarczająco dużo, właściciele chwalili sobie ekonomię - czegoś takiego oczekuję)
Moje typy:
1. BMW E46 R6 (320i/323i/325i... ? Podobno wielkich różnic w spalaniu i jeździe między R6 nie ma, za to jest przepaść w porównaniu do R4, więc szukać jakiegoś konkretnego silnika? W tym wypadku koniecznie chciałbym tą sekwencję jednak) pytanie co z kwestią RWD, a młody kierowca.
2. Audi TT/S3/A3 [pierwsze generacje] 1.8T ew. 1.8 wolnossący w A3 - wydają mi się przestarzałe, ale jednak są chwalone. Tutaj ciekawi mnie kwestia LPG. Warto rozglądać się za A3 8P ew. Golfem V w 1.6 benzynie?
3. Honda Civic VII 1.6 VTEC - niezbyt mi się podoba, ale podobno niezawodna, ekonomiczna i mocy wystarczająco nawet w trasy.
4. Opel Astra H 1.6 / Vectra C 1.8 - niczym nie porywają, jak to Ople.
![Twisted Evil :twisted:]()
Na plus fakt, że łatwiej znaleźć IMO zadbany egzemplarz Opla niż np. BMW na rynku wtórnym.
5. Focus Mk2 1.6 - podobno gazu nie lubi, na portalach ogłoszeniowych same egzemplarze z TDCI pod maską, więc nie wiem dlaczego o nim pomyślałem. Być może dlatego, że jednak gdzieś tam się natknąłem na pozytywne opinie, a Fiesta Mk7 jest w rodzinie i jako wóz wyłącznie miejski sprawuje się świetnie (jednak 1.25 / 82 KM to troszkę za mało na moje potrzeby, z włączoną klimą muł się z niej robi)
Z góry dzięki za wszystkie cenne wskazówki.
![Piwo :piwo:]()