Pierwsze auto - 2k-2,5k

25 Gru 2013, 17:33

Dlatego pisałem o podłodze,jakbyś je oglądał to koniecznie ją obejrzy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Gru 2013, 20:24

mih napisał(a):W tej cenie lepiej jest patrzeć na stan techniczny auta aniżeli na markę bądź model.

Wiadomo. Aczkolwiek pytałem się bardziej o to, czy w tym przedziale cenowym warto brać pod uwagę Felicie, czy za tą cenę będą same trupy, które mi po dwóch tygodniach padną, albo wypadnę przez dziurę w podłodze.

Wiem, że będę musiał w taki samochód zainwestować, żeby jeździć bezpiecznie i w miarę bezproblemowo, ale nie chcę wydać 3x ceny auta, za jego naprawienie, który po kilku-kilkunastu miesiącach oddam dalej.
chester91
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
Auto: Chwilowo brak
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2013, 21:42

Tak na szybko pare linków jeszcze dorzuce:
[link do Tablica wygasł] - troche niska cena ale jest pod nosem.
[link do Tablica wygasł] - bardzo ładnie sie prezentuje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Gru 2013, 23:43

Pisałem o Daewoo, że niezbyt mi odpowiada, ponieważ Tico jest za małe i jakoś tak mnie odpycha prawie wszystkim. Czytałem dużo o Matizie i wywnioskowałem, że za tą cenę ciężko będzie znaleźć egzemplarz, w którego nie będę musiał bardzo dużo zainwestować. Czy może się mylę?

Nexia, Espero i Lanosa w sumie nie patrzyłem. Jedyna moja styczność z Lanosem była taka, że w rodzinie jest jeden egzemplarz, którym miałem okazję parę razy jechać i.. to w sumie tyle. Co sądzicie o tych Daewoo?
chester91
Nowicjusz

25 Gru 2013, 23:58

Daewoo to dobre samochody. Matiz może być przegnity. Ja bym zwrócił uwagę na Espero bo to duży fajny samochód ale też może być problem z rdza.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Gru 2013, 00:25

Rzeczywiście - fajnie się prezentują te Daewoo. Dość wysokie te roczniki, w porównaniu do innych aut. Espero raczej odpada, spalanie jest za wysokie.. Rozejrzę się w ofertach Lanosa (przykuł moją uwagę) i Nexii, ale ta trochę mniej mi odpowiada. Podobne pieniądze co Lanos, a jednak te latka różnicy.
chester91
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koniec z oszustwami podczas sprzedaży samochodów
    Każdy przed zakupem auta będzie mógł sprawdzić jego historię, m.in. daty rejestracji oraz informację o tym, czy nie jest kradzione - przewiduje projekt noweli Prawa o ruchu drogowym, którym we wtorek ma zająć się rząd. Przyjęty ...

26 Gru 2013, 00:26

A jak z awaryjnością Lanosa? Częściami na wymianę?
chester91
Nowicjusz

26 Gru 2013, 01:40

Nie jest źle, ale chwyciła już je korozja i na to uważaj, warto taki samochód obejrzeć na podnośniku. Espero bardzo rdzewiało i wysokie spalanie, miałem 1.5 silnik to mi łykał 12 - 13 lpg po mieście...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

26 Gru 2013, 09:53

Lanos też dużo pali wiec trzeba pakować LPG. Co do awaryjności to nie jest źle, niektóre części pasują od Astry F. Nexia to nic innego jak odmlodzony Kadett.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Gru 2013, 13:16

Daruj sobie Lanosa w tym budżecie bo kupisz trupa który będzie palił po 15-16l.. Matiz jak koniu napisał będzie przegnity więc zostaje Nexia która niestety też miała problemy z blachą ale w tym budżecie powinieneś znaleść coś zdrowego.
Ta wygląda dość ładnie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko szkoda że do uszczelki dochodzi jeszcze wychodzący przegląd i oc.
Barol
Awatar użytkownika

26 Gru 2013, 14:21