REKLAMA
Witam!
Krótko przed świętami zdałem prawo jazdy. Na początku nowego roku zamierzam kupić swój pierwszy samochód. Przeglądałem już kilkanaście tematów, jednak nie do końca spełniło to moje oczekiwania, no a dodatkowy temat tylko pomoże
Szukam samochodu w miarę małego, większego niż Fiat CC jednak mniejszego niż kombi. Możliwe małe spalanie jak na tą cenę (w ciągu miesiąca zdarzy się może jeden wypad za miasto na 10-30km jednak większość w mieście - dojazdy na uczelnie, do dziewczyny, sklepu itp. + raz w roku może się zdarzyć coś większego), tanie i dostępne zamienniki części.
Jak już pisałem wyżej, będzie to moje pierwsze auto, więc wolałbym jakiś mniejszy i oszczędny silnik, aczkolwiek CC700 jest już lekką przesadą. Nie mam zamiaru nim szarżować, ścigać się, jednak fajnie by było trzymać się drogi, a nie pobocza poza miastem
Wiem, że w tej cenie należy szukać okazji, a nie konkretnej marki/modelu, jednak chciałbym, abyście doradzili mi takie modele, które rzeczywiście warto oglądać i się nad nimi zastanawiać.
W miarę możliwości prosiłbym o nie doradzanie Daewoo - czytałem trochę o nich i kompletnie się zniechęciłem. Golf 3 raczej też odpada, bo bardzo ciężko będzie znaleźć nie skatowany egzemplarz w tym przedziale cenowym.
Oczywiście w cenę nie wchodzą koszty opłat + pierwszych napraw.