Pierwsze auto 30-35k

18 Kwi 2018, 21:56

Witam,

zamierzam kupić swój pierwszy samochód i ponieważ jestem zielony w temacie, to proszę o pomóc z jego wyborem.

Budżet to 30-35 tys, chociaż mogę rozważyć i do 40 tys jeżeli będzie coś ciekawego.

Mieszkam w Warszawie i auto zamierzam używać głównie do spokojnej jazdy w mieście(dojazd do pracy, zakupy i td.), możliwe są rzadkie wyjazdy do innych miast.

Oczekuję niezawodnego, bezpiecznego oraz niedrogiego w obsłudze auta. Nadwozie sedan lub hatchback. To co mi się spodobało z wyglądu do tej pory to Volvo S60/V60 i Honda Civic 8/9.

Dzięki i pozdrawiam.
ZINDON
Obserwowany

Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.4 100KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

20 Kwi 2018, 22:31

ZINDON napisał(a):Mieszkam w Warszawie i auto zamierzam używać głównie do spokojnej jazdy w mieście(dojazd do pracy, zakupy i td.), możliwe są rzadkie wyjazdy do innych miast.

Więc szukamy benzyniaka.

ZINDON napisał(a):To co mi się spodobało z wyglądu do tej pory to Volvo S60/V60

To 30-35 w porywach do 40 czy 40-50 w porywach do 60?

ZINDON napisał(a):Honda Civic 8/9.

8 spoko, nie wiem jak tam z cenami 9.

Popatrz na focusa 3, astrę j (tutaj trzeba co najmniej 1.4t), ar giuliettę, megane 3. W sumie jest też lancer, technicznie spoko ale ludzie narzekają na stosunek osiągi/spalanie.
Do 30k wyrwiesz fajne bravo 1.4T albo volo s40
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Prawidłowe ułożenie dłoni na kierownicy
    Aż 30% polskich kierowców przyznaje, że w czasie jazdy trzyma kierownicę tylko jedną ręką – wynika z ankiety zorganizowanej we współpracy Szkoły Jazdy Renault i serwisu Motoryzacja w portalu Interia.pl(1572 ...