mike napisał(a):Z Astrą sytuacja jest podobna. W styczniu kupowałem ze znajomym takową w automacie, bezwypadkową bez grama rdzy za 9k ... ale z 2003 czy 2004r, a nie wg Waszej logiki z 1998r...
Tylko, że Mike nikt inny jak TY sam jesteś autorem tematu z podwieszonych co się liczy przy kupnie auta i jest tam napisane coś takiego:
3. Rocznik samochodu – im młodszy tym lepszy? Kolejne błędne myślenie Januszy, bo co nam daje rocznik? Szpan przed sąsiadem, że kupiliśmy auto, które ma 10 lat, a nie 12? Trzyletnia sztuka tego samego modelu jest 2x lepsza od 2x starszego egzemplarza?
Poza tym jakie ma wyposażenie ta Astra? 5 furtek, wszystko w prądzie? silnik 1,8 125 km? klima automatyczna?
Nie czarujmy się, jeśli w pierwszym linku gość montuje nie dawno gaz na gwarancji, do tego auto ma 5 furtek a nie 3, ma climatronic to własnie w tym problem, że każdy zawoła więcej.
Ja nie mówie że 6k to budżet za mały ale nie na takie egzemplarz, św. Mikołajów już dziś nie ma.
i dla mnie wyznacznikiem "lepszości" auta nie jest 10 lat młodsza Dacia Sandero 1,2 75 KM
Po prostu VAG-i mają ceny jakie mają, jak się nie chce auto które ma 20 lat, to trzeba szukać 15 letniego, tyle albo 12 letniego..
Wiadomo ze Panda, czy jakaś Fabia będą miały inne wartości.
Niestety Golfy, A3 i Leony trzymają cenę, może Octavia będzie tańsza, no ale nikt nie sprzeda auta w które zainwestował za parę groszy, debilni sprzedawcy potrafią wsadzić szerokie laczki do 1,4 i jest podane że cena na tych kołach - tyle...a bez tyle..
albo jakieś wydechy
Po prostu ceny golfów są jakie są, i za 6k coś się da znaleźć ale nie taką ofertę jak np link 1 - jestem tego pewien.