Pierwsze auto - 6-8tys. kilka typów

20 Cze 2012, 14:50

Witam wszystkich, z góry uprzedzam, że przejrzałem szukajkę i opinii co do swoich typów nie ujrzałem.
Hmm, pierwszy samochód. Mam 8tys, szukam czegoś z gazem, w miarę ekonomicznego, z tanimi częściami (to raczej odpada) 1,6 ~90km Samochody wymiarem A4 odpadają.

Zastanawiam się nad
Civic VI
Mazda 323f II
Citroen Xsara

Dzięki, pozdrawiam.
lukassof
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Cze 2012, 15:35

W przypadku japonców trzeba uważać z gazem,nie każdy silnik ją dobrze znosi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Cze 2012, 15:41

Uważać:) Jak już kupie to raczej przepadło, czymś się kierować w tym przypadku podczas jazdy na gazie?

Co wybrałbyś z tych 3? Może swój typ?
lukassof
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Cze 2012, 15:45

Z tym gazem to zawsze trzeba poczytać na forum danej marki żeby sie dowiedzieć więcej jaką kupić a czego unikać.

Mazda bo podobają mi sie te auta i to jest auto "sportowe" w wersji 5drzwiowej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Cze 2012, 18:05

Barol napisał(a):W przypadku japonców trzeba uważać z gazem,nie każdy silnik ją dobrze znosi.

Ja mam inne zdanie, sam jeżdże na gazie i jest ok a znam wiele Hond i Suzuki i też już sporo przejeździły i kulają się :D Jeśli silnik nie ma samoregulacji to trzeba wyregulować zawory...ja bym brał civica
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 3UR-FE
    Pozostajemy w rodzinie silników UR. Największym przedstawicielem tej linii jest motor 3UR-FE. Wolnossąca jednostka ma aż 5,7 l pojemności, dysponuje mocą 386 KM i wytwarza 543 Nm. Tak duży silnik musi trafiać pod maskę ...