Witam,
Na początku chciałbym się przywitać serdecznie, jest to mój pierwszy wpis na forum
![Exclamation :!:]()
Potrzebuję pomocy / opinii względem aut, które są obiektem moich rozważań.
Razem z narzeczoną, która właśnie jest w trakcie kursu na prawo jazdy chcemy kupić sobie wspólne auto, które będzie nam służyć przede wszystkim do jazdy w krótkie trasy (do 150 km w jedną stronę). Oczywiście zdarzy nam się również jeździć po mieście, powiedzmy że proporcje wyglądać będą 60/40 dla jazdy w trasie.
Potrzebne nam jest zatem auto nieduże, ale nie mikro
![Smile :)]()
które nie będzie znacznie obciążać wspólnego budżetu swoją eksploatacją. W skrócie auto ekonomiczne i możliwie tanie w utrzymaniu. Skoro ma być ekonomiczne, więc raczej w grę wchodzą mniejsze silniki ... Raczej interesują nas hatchbacki, 5cio drzwiowe (choć sedana też rozważymy). Mamy już swoje typy, ale jako że budżet jest ograniczony (7000 - 8000 pln na zakup auta) potrzebna jest dogłębna analiza ekspertów
Nasze dotychczasowe typy to w kolejności, jak ja to widzę na dziś:
Nissan Almera N15, np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mazda 323F (III gen.), np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Toyota Corolla E11, np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ![Arrow :arrow:]()
Ford Focus I, chyba nie muszę przedstawiać
Chciałbym usłyszeć kilka porad od osób bardziej obeznanych ode mnie w tych sprawach... Jakie wady, jakie zalety tych aut, jakie bolączki, najczęstrze przypadłości,
jak z dostępnością części?Oczywiście rozważę każdą konstruktywną propozycję. Czekam na wypowiedzi i z góry dzięki za pomoc
![Exclamation :!:]()