Pierwsze auto dla kobiety, Astra 2?

29 Lis 2011, 14:03

Witam wszystkich :wink:
Przymierzam się do kupna swojego pierwszego samochodu. Bardzo podobają mi się Astry 2. Myślicie, że to dobry wybór ? Czy mogę prosić głównie o wypowiedzi uzytkowników? (inne również mile widziane) Co sądzicie o tym ogłoszeniu - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
A jeśli nie astra to co? Autko będzie używane głównie do jazdy do pracy oraz wypadów poza miasto.
soev
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 10 2011

29 Lis 2011, 16:05

Nie wygląda najgorzej ale kupując Astre II uważnie patrz na blachy bo gniją. Nie tak bardzo jak w Astrze I ale nie wyleczono tego do końca.
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

29 Lis 2011, 20:01

Autko wygląda na zadbane. Co do przebiegu i ceny są realne wiec raczej nic nie było kręcone. Astra to dość tani w utrzymaniu samochód (części) i wytrzymały samochód. Podejrzewam, że ten co pokazałeś zrobił by jeszcze z 4 razy wiecej km niż ma. U mojej mamy w pracy jest taka astra też w 1.8 i jeździ codziennie w trasie i chcieli ją już ostatnio zezłomować bo ma już coś koło 700tys km przejechane ale szkoda zezłomować jeżdżący samochód.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

02 Gru 2011, 17:39

Ja niedawno kupiłam Astrę II tylko, że z 2001 roku. I jestem bardzo zadowolona. Podpisuję się za radami powyżej, plus od siebie napiszę, żebyś uważała na sprowadzone samochody, bo często mają cofnięty przebieg i ukryte wady. Nie mówiąc już o tym o lewych papierach.
Blackwidow
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2010
Auto: Opel Astra 1.4

02 Gru 2011, 18:51

moze takie ;)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lukaszk14
Nowicjusz

Auto: seat cordoba 1.4 60KM

02 Gru 2011, 22:47

Mati2802 Astra II przecież nie gnije bo tam jest ocynk a jak gnije to miała dzwonka.
Ta Astra z linku wygląda nie najgorzej.
A do kolegi wyżej,Ty chcesz kupić Bertone za 9tysięcy?Na to trzeba mieć przynajmniej z 15koła.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel Alpine
    Legendarna zwinność Alpine wynika z niewielkiej masy auta. Nasi inżynierowie zastosowali tę zasadę przy projektowaniu fotela, dzięki któremu kierowca i maszyna stają się jednością. Ultralekki fotel kubełkowy Siedzenie ...
    Bezpieczne wakacje z kamperem
    Z powodu pandemii wiele osób obawia się spędzać urlop w dużych ośrodkach wypoczynkowych. W tej sytuacji jednym z możliwych rozwiązań okazuje się kamper, inaczej samochód kempingowy, posiadający część mieszkalną, ...

02 Gru 2011, 23:55

jak nie z 18 :)

ale co dziwniejsze , rozmowa miała byc o samochodach a astra to przecież opel ?

PS trudno jezdzic autem 10 lat i go nigdy nie ubić bo albo my cos zrobimy , albo ktoś w nas wjedzie .
astra jest hamsko wykończona w środku .jako kobieta na pierwsze autko brałbym jakąs ibize z 2002 roku ale cena ,,, więc moze jakas starszą :)

akurat astra z ogłoszenia ma ladne wyposażenie wiec i środek ok , aczkolwiek ja przed zakupem bym zgłosił się z telefonem do ASO , obicia foteli wyglądają jak pastowane i nieco rozciagniete jak na 175 tysięcy KM silnik 1.8 to ideał do tej budy , mniejsze są jakie są i lubią olej
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska

03 Gru 2011, 08:56

A to przepraszam. Z każdą jaka sie spotkałem miała korozje. taki jest nasz rynek aut używanych.
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

09 Gru 2011, 17:15

Cały czas poszukuję jakiejś zadbanej Astry ciągle bezskutecznie... :(
soev
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 10 2011

11 Gru 2011, 22:36

Przejedź się na jakąś giełdę samochodową i jak Ci się spodoba to sobie sprawdź i kupuj. Tylko jak znajdziesz jakąś astrę coś taniej niż one kosztują albo tanią a małym przebiegiem to nie ciesz się od razu to ma pewnie z dwa jak nie więcej razy km przejechane.
maciek1203
Aktywny

Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

12 Gru 2011, 16:40

A co myślisz o małym, zgrabnym Volvo? Ja się uczyłam jeździć na Volvo S40 i chwalę sobie :)
niunias
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 2005