Pierwsze auto dla kobiety jazda po miescie do 15k

12 Sty 2009, 23:04

witam,
prosze o rade odnosnie zakupu auta. auto glownie bedzie uzywala moja dziewczyna na dojazd do pracy, na zakupy itd. raz na 2-3 mce ja chcialbym odwiedzic rodzinke i przejechac ok 1000km. szukam auta malego, z ekonomicznym silnikiem ze wzgledu na jazde po miescie. silnik max 1.4L .na zakup mam 15tys zl. auto powinno byc jak najmniej awaryjne, jesli chodzi o wyposazenie to nie mam specjalnych wymagan. po raz kolejny powtarzam ze to auto dla dziewczyny wiec dla niej liczy sie wyglad (ciezko bedzie ja do czego przekonac co jej sie nie spodoba:))
ok wiec moje typy sa nastepujace (w kolejnosci jej najbardziej odpowiadajace):
rover 25
vw lupo
vw golf
jakis nowy (2005-2006) seicento
seat ibiza, opel corsa
jednak jestem otwarty na wasze propozycje
pozdrawiam
shaddack
Nowicjusz

13 Sty 2009, 09:54

moze civic ?
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

14 Sty 2009, 22:28

nissan micra. kobiece autko, japońskie, nie bedzie się psuć;)

a jak masz dużo kaski to alfa romeo mito;)
interkuli
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Sty 2009, 14:55

interkuli napisał(a):nissan micra. kobiece autko, japońskie, nie bedzie się psuć;)

a jak masz dużo kaski to alfa romeo mito;)

az tak kobiece to nie musi byc:) w 25proc ja bede uzytkownikiem tego auta wiec bez przesady ;)
znalazlem taka oferte,
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jak dla mnie bomba, prosze kogos kumatego o znalezienie tu haczyka, auta z 2001 z przebiegiem 55tys za 12tys?
Ostatnio edytowany przez shaddack, 15 Sty 2009, 22:54, edytowano w sumie 1 raz
shaddack
Nowicjusz

15 Sty 2009, 20:32

Ja proponuje jakiegoś VW tak jak piszesz Lupo ,Golfik ewentualnie seat w końcu to też bazuje na VW.
piotrek1249
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Sty 2009, 04:51

shaddack napisał(a):znalazlem taka oferte,
jak dla mnie bomba, prosze kogos kumatego o znalezienie tu haczyka, auta z 2001 z przebiegiem 55tys za 12tys?

Myslisz ze przez 8 lat ktos zrobil za granica nim 55tys km ? i robil nim srednio niecale 600 km na miesiac ? :) napewno byl po wypadku :P
nureq
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

16 Sty 2009, 10:53

nureq napisał(a):
shaddack napisał(a):znalazlem taka oferte,

Myslisz ze przez 8 lat ktos zrobil za granica nim 55tys km ? i robil nim srednio niecale 600 km na miesiac ? :) napewno byl po wypadku :P

no wlasnie wiem ze cos jest nie tak. nie wiem co, moze stan licznika modyfikowany? jak na moje oko stan wizualny super. wystawiajacy nic nie wspomnial o wypadkach, awariach itd. dlatego pytam tu o co chodzi w tej aukcji:)
shaddack
Nowicjusz

16 Sty 2009, 12:21

a może Panda II ? :) Kupisz ją do 15 tys. spokojnie i będzie miała z 3-4 lata np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Lub też ciekawą propozycja jest Toyota Yaris.
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

16 Sty 2009, 13:23

A ja proponuje Fiata CC sporting 1.1 i wiele potrafi... a co najważniesze ma niewielki przepał ... No i to fiat (jeśli się mylę niech ktoś sprostuje błąd) :D
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wykonania...
wizjoner
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

16 Sty 2009, 14:48

Kolega chciał samochód do 15 tys. a nie do 4 :P W sumie to byś kupił już hurtowo z 3 auta na raz i jak jeden padnie to drugi dawca organów :)
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

16 Sty 2009, 15:58

w cenie się mieści xD tanie polskie autko i idealne dla Pań a za pozostałe pieniążki można car audio założyć :P
wizjoner
Nowicjusz

16 Sty 2009, 20:04

Może FSO Matiz.?
Może i nie ma super wyposażenia i nie jest za bezpieczne, ale za to tanie, najnowsze i niezawodne.

Zobacz jeszcze na inne modele Chevroleta.

Tu masz autko z 2005 z klima za 14.500zł.

Wr00m
Nowicjusz

16 Sty 2009, 21:30

dzieki panowie za zaangazowanie, jednak propozycje typu chev matiz czy panda juz z gory skazuje na niepowodzenie u mojej dziewczyny. rozgladamy sie glownie wsrod vw golf, polo, lupo, seat ibiza lub rover 25. od kilku dni ogladam konkretne pozycje na otomoto i jakos nie moge sie znalezc nic konkretnego. pozdrawiam
shaddack
Nowicjusz

16 Sty 2009, 22:03

[link do oferty na Allegro wygasł]

proszę golfik IV, 1 dzień do końca aukcji ... i za rozsądne pieniądze ...
wizjoner
Nowicjusz

16 Sty 2009, 22:48

wizjoner napisał(a):[link do oferty na Allegro wygasł]

proszę golfik IV, 1 dzień do końca aukcji ... i za rozsądne pieniądze ...

troche sporo, pisalem ze interesuje mnie do 15k i to juz jest sporo jak na moje mozliwosci
shaddack
Nowicjusz