Pierwsze auto dla laika do 4 tysięcy

02 Maj 2015, 16:04

Dzwoniłem w sprawie tej vectry i sprawiał wrażenie konkretnego gościa, mówi, że rdzy jest na prawdę mało, lekkie burchle miejscami, technicznie bez zarzutu, ciągle nim jeździ. Mówił, że ten silnik isuzu jest bardzo solidny
jeśli chodzi o za niską cenę to podobny jest w rybniku za 2500zl
inny z białegostoku [link do oferty na Olx wygasł]
danteusz
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Maj 2015, 16:19

Civic VI za 2900zł od handlarza nie wróży nic dobrego.. podobnie jak ten Mercedes,te roczniki chodzą praktycznie dwa razy tyle.

Wogóle uparłeś się na diesla a on w Twoim przypadku będzie przysparzał więcej problemów niż frajdy z jazdy..

zobacz na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - wady to dobry argument do negocjacji ceny.
[link do oferty na Olx wygasł] - pytanie co się dzieje z gazem..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Maj 2015, 16:31

danteusz napisał(a):jeśli chodzi o za niską cenę to podobny jest w rybniku za 2500zl
no i co z tego? Co takie auto sobą reprezentuje? Byłeś, oglądałeś?
Nie ma co się sugerować że w innym woj też taki jest. Na niektóre modele masz po prostu za mało kasy i nic na to nie poradzimy
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

02 Maj 2015, 16:52

audi 80 z pierwszego linka jest do zakupu za 3,5 tysiąca tylko bez ważnych badań technicznych, do zrobienia jest lewe światło przeciwmgłowe(,,30zl kupić żarówkę na szrocie,,), elektryka przy zamykaniu jednych drzwi i coś tam z domykaniem klapy od bagażnika.
Samochód niby syna, który teraz za granicą jest i temu badania po terminie tylko dziwi mnie, że jak takie drobnostki to czemu tego nie zrobił i nie podbił badań.

Jutro może podjadę obejrzeć.
danteusz
Nowicjusz

02 Maj 2015, 17:03

A może coś takiego [link do oferty na Olx wygasł] od nowości w jednej rodzinie,zostanie kasa na porządny pakiet startowy tylko sama benzynka..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2015, 17:56

Może jakiś mercedes w201/202 ?
Kusza
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gowino
Prawo jazdy: 29 09 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW e46
Silnik: 323i 170KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Filtry powietrza i wszystko co musisz o nich wiedzieć
    Filtry powietrza stają się coraz bardziej popularne i można je stosować nie tylko w samochodach czy specjalistycznych pomieszczeniach, ale nawet w domu. Różne rodzaje takich filtrów mogą być montowane w przeróżnych ...

02 Maj 2015, 19:16

Czyli nawet nie ma co sobie zawracać głowy i tracić czasu na oglądanie tej vectry b w tak bogatym wyposażeniu za 2,5tysiaca? na pewno bedzie w tym jakis haczyk?
danteusz
Nowicjusz

02 Maj 2015, 19:59

na pewno bedzie w tym jakis haczyk?

Ewentualnie nie bedzie podłogi :mrgreen:
Ja bym odpuscił chyba ze masz calkiem blisko moze koles chce sie jej pozbyć bo ma inne auto albo cos.
Kusza
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gowino
Prawo jazdy: 29 09 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW e46
Silnik: 323i 170KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

02 Maj 2015, 22:31

Jeszcze wracająć do tego audi [link do oferty na Olx wygasł] bo ciągle chodzi mi po głowie
1. rozumiem, że jezdzac z lewą instalacją w razie rutynowej kontroli policyjnej mogę mieć problemy? ewentualnie może znalazłbym jakiegoś gazownika, który za 200-300zł podbije mi to?
2. taką instalacje mogę odłączyć i jezdzic normalnie na benzynie/przejść badania techniczne? dużo taki silnik 1.6 w tej budzie spali?
3. czy można coś zrobić z tapicerką w środku? w ogóle istnieje opcja zrobienia tapicerki z tworzywa plastikowego(jakoś na gorąco czy coś) bo te latające szmaty wyglądały na prawdę obrzydliwie.
danteusz
Nowicjusz

03 Maj 2015, 10:12

1.Z policją nie ale przeglądu na pewno nie dostaniesz. Z lewym gazem jest troche problemów,ktoś z uprawnieniami musi jeszcze nastawić tyłka i napisac że to on zalozył. Na pewno weżmie pare złotych.
2.Masz założoną instalacje więc nie da się zrobić przeglądu tylko na samej benzynie (koszt przeglądu auta z lpg to 162zł).
3.Tapicerke zawsze możesz zrobić u tapicera ale zależy co masz na myśli mówiąc "szmaty".

Ogólnie wszystko ok ale z tym gazem będzie wszystko grubymi nićmi szyte.
Barol
Awatar użytkownika

03 Maj 2015, 11:33

A całkiem taką instalację lpg wymontować?
danteusz
Nowicjusz

03 Maj 2015, 11:56

Jeśli tylko wymontowanie gratów to 200-300zł ale jeśli ma to być zrobione z głową tzn zabezpieczone otwory w podwoziu, porządnie polutowane i zaizolowane wiązki to około 400zł.
Możesz też zrobić to samemu,nie potrzebujesz nawet specjalnych narzędzi czy kanału,wystarczy lewarek i jedna kobyłka.
Barol
Awatar użytkownika

06 Maj 2015, 15:45

[link do oferty na Olx wygasł]

?
danteusz
Nowicjusz

06 Maj 2015, 15:50

ewentualnie [link do oferty na Olx wygasł]
?
danteusz
Nowicjusz

06 Maj 2015, 16:31

danteusz napisał(a):http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-1-9 ... 7af2354214

Przecież to złom. Najlepszy silnik w gamie ale koszty eksploatacji Alfy są duże. Ale ten egzemplarz za 2500zł do negocjacji :lol: :lol: :lol:
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG