Witam
Poszukuje auta dla młodego, świeżego kierowcy
![Uśmiechnięty :)]()
. Głównie poruszanie się po mieście. Najważniejsze to aby było ekonomiczne, dobre, wytrzymałe, tanie w utrzymaniu, i mało awaryjne (i aby części i naprawy były tanie i znośne). Rocznik no najlepiej jak najwyższy no ale minimum ok 2004r, przebieg też jak najniższy no ale takie max 180 000km to chyba ok (z chęciom przeczytam wypowiedzi ekspertów jaki rocznik i przebieg wybierać
czy to bardziej brać pod uwagę licznik czy rocznik). No i ważne aby miało Klimę, ABS, elektryczne szyby, elektryczne lusterka itp.
Budżet: ok 10000zł (cena auta + koszta rejestracji, ubezpieczenie, opony itp)
Rocznie będzie robione max ok 5000km a może i mniej (nie wiem trudno mi przewidzieć)
No i najlepiej hatchback lub ewentualnie sedan.
No i tutaj dochodzimy do typów aut jakich doszliśmy wraz z rodziną wstępnie podczas research'u w internecie i w komisach:
- Kia Picanto I
- Toyota Yaris
- Suzuki Swift IV
- Peugeot 207 lub 206
- mitsubishi Colt z30
- Volkswagen Fox (ale niestety na rynku jest dużo z silnikiem 1.2 a one chyba nie cieszą się popularnością + mechanik powiedział, że są awaryjne więc chyba odpada)
Więc będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyborze auta, podaniu innych propozycji niż te które wymieniłem, napisanie czy brać Benzynę, Benzynę + LPG czy Diesel, opinie na temat tamtych aut itp