Pierwsze auto do 10 tys

04 Sie 2014, 08:04

Witam wszystkich. Liczę na Wasząpomoc przy wyborze pierwszego samochodu. Samochód ten powinien mieścić się w cenie ok 10 tys, nie trzymam się sztywno granic, ale max cena nie może przekroczyć 12 tys. Samochód nie będzie bardzo eksploatowany, głównie użytkowany będzie w mieście. Czekam na Wasze propozycje.
rado17
Nowicjusz

Auto: nie mam

04 Sie 2014, 08:13

Jesli w mieście to benzyna, nie diesel.
Może być coś pokroju Astra/Focus/A3
Może być coś pokroju Meriva/Fusion/Jazz
A może być cos pokroju Ibiza/Corsa/Getz
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Sie 2014, 08:47

Dzięki za pomoc w zawężeniu poszukiwań:-) teraz czekam na konkretne propozycje. Z góry dzieki :)
rado17
Nowicjusz

04 Sie 2014, 09:01

Powiedz coś więcej.
Jakie przebiegi robisz?
Gdzie jeździć zamierzasz?
Jaki rodzaj samochodu potrzebujesz?

Bez tego to naprawdę bardzo ci pomożemy.

Czy wolisz żeby każdy ci dawał propozycje modeli z przenajróżniejszych segmentów?
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

04 Sie 2014, 09:26

Ok. Jeśli chodzi o użytkowanie to wyjazdy poza miasto lub do rodzinnego domu, na zakupy w tygodniu, do kina itp. Samochodem do pracy raczej dojeżdżać nie zamierzam, bo mam b dobre połączenie tramwajem bez korków. Auto nie będzie jakoś bardzo eksploatowane. Potrzebuję samochodu do którego nie trzeba dużo dokładać, dynamicznego, komfortowego do jazdy. Oczywiście zdaję sobie sprawę ze do 12 tys cudów nie będzie. Poza tym myślałem o Audi A3, Opel Corsa lub Alfz Romeo 147.
rado17
Nowicjusz

04 Sie 2014, 10:07

AR 147 to awaryjne auto, jak chcesz komfortu to może Rover 45 z silnikiem 1.4?
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Bez kichania, kaszlu i łzawienia oczu w samochodzie
    Przez kilka chłodniejszych miesięcy w przewodach i zakamarkach układu klimatyzacji zdążyły zebrać się szkodliwe dla naszego organizmu zanieczyszczenia, grzyby i pleśnie. U wielu ludzi wywołują one takie nieprzyjemne reakcje ...

04 Sie 2014, 10:18

Alfę romeo 147 odpuść bo jest awaryjna w ogóle starsze alfy to samochody dla pasjonatów którzy będą ją dopieszczać w garażu i mało nią jeździć. Audi a3 to dobre auto warte uwagi ale szukaj w niej silnika minimum 1,8 bo 1,6 jest trochę mułowate i sporo pali.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

04 Sie 2014, 12:27

Dzieki za wskazówki:) alfe skreślam z mojej listy. A co powiecie o peugeot 206?
rado17
Nowicjusz

04 Sie 2014, 12:32

Jedni chwalą, drudzy nie. Zależy jak trafisz, ja mam przykre wspomnienia z tym samochodem.
Koniu
Forumowicz VIP