WItajcie. Planuje zakup swojego pierwszego auta. Prawko zdałem kilkanascie miesiecy temu i do tej pory okazjonalnie jezdziłem vanem. Ciezko mi jest sie przestawic na małe autka dlatego wybór padł na sedan.Auta ma mi słuzyc do dojazdów do pracy kilka km, krecenia sie w okolicy i przejezdzania w trasie 400-500km miesiecznie. Wybór był jeden - benzyna. Z racji ze jestem dość młody planowac bede załozenie odrazy LPG. Na samochodach nie znam sie zbytnio jesli chodzi o silnik , blacharke itp. MOja wiedza jedynie na podstawie przeczytanych opinii , recenzji w interecie i z programów w TV - Autosciema, zakup kontrolowany
![Uśmiechnięty :)]()
WYbór padł na Audi a6 c5 z silnikiem 1.8 T 150km. Przekonuje mnie najbardziej wyglad zewnetrzny, pełen ocynk i firma AUDI poniekad z sentymentu do poprzedniego auta ojca. Jestem skłony wydac na auto 10k zł plus co bedzie w nim do roboty 2-3 a moze 4 tysiace. Jesli bedzie cos do roboty to 10tys a jesli zauroczy bardzo dobrym stanem to 13k. Chciałbym dowiedziec sie na co zwracac w tym modelu uwage przy zakupie i ogolnie przy obejrzeniu go na zywo na co patrzec. Mam pytanie rowniez o rozrzad w tym czy innym aucie. Czy jesli bedzie od udokumentowany i bedzie mial np. poł roku to sam musze rowniez zrobic ?Czy w tym wypadku nie wierzyc w nic i po prostu zawsze rozrzad jest do roboty ?
PS.Moja uwage przyciaga tez a4 b6. Wiem ze jest nie w moim budzecie ale znalazłem jedna aukcje oraz podrzuce oferte ktora mnie zaciekawiła a6. Jedyne co mnie dziwi to ten przebieg w a6, podejrzewał ze krecony. Jak oceniacie?
[link do oferty na Olx wygasł][link do oferty na Allegro wygasł]
Ostatnio edytowany przez
mike, 31 Maj 2017, 20:29, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Nie zakładaj kolejnych tematów, skoro masz już jeden