Pierwsze auto do 10k - który z poniższych

27 Gru 2017, 19:29

Cześć!
Tak na początek:
Budżet: 10k
Rejon: łódzkie
Użytkowanie: miejskie, praca-dom
Własne potrzeby: 5 drzwi, fajnie jak ciepło w środku, odpali zimą, centralny zamek

Tak więc szukam pierwszego auta, żeby jeździć do pracy i na treningi. Bardzo rzadko gdzieś dalej.
Znalazłem takie autka:
    1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    9. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
    10. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kompletnie się na autach nie znam. Zamierzam jak coś jechać na jakąś stacje diagnostyczną. Czy któryś z tych modeli od razu odrzucić? Jeśli macie jakiegoś speca który za jakąś opłatę pojechał by ze mną sprawdzić auto, to również chętnie przygarnę kontakt.
Dzięki bardzo!
Ostatnio edytowany przez Mang, 27 Gru 2017, 22:11, edytowano w sumie 1 raz
Mang
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2011
Auto: Brak

27 Gru 2017, 21:53

1. Ok
2. Silnik do niczego w tej budzie
3. Zdjęcia na mokro, więc niewiele widać, ale wydaje się uczciwy
4. Ok, choć jak dla mnie trochę popłynął z ceną
5. Matiz za 2k ok, ale nie za 7 :ok:
6. Ogl ok, ale tylne drzwi ciemniejsze (nie dyskwalifikuje to auta, piszę co widzę)
7. Cena też trochę z czapy i jakoś nie jestem przekonany do tej bezwypadkowości
8. Bezwypadkowy :lol:
9. Drzwi kierowcy malowane (nie tragedia), od ilości Plaka mdli mnie przed monitorem, ale wygląda ok
10. Większość elementów blacharskich wydaje się być z innej parafii każdy
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Gru 2017, 22:08

Wow ale błyskawica!
Pojęcia nie mam jak to dojrzałeś w 8 i 10 ale dzięki bardzo! Ja młody ślepy nie ogarniam :? A nr 10 był moim ścisłym top ;)
Biorę chyba Lanosa
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wszystko udokumentowane, zgadza się z historią z CEPiK, w sam raz na pierwsze autko. I tani jak barszcz.
Jak nie to targuje Matiza na 4-5k:
I Ewentualnie Punciak lub Getz (z naciskiem na Getza bo nie jest jakiś sprowadzany kombinowany):
KIA odpuszczam obie.

Jak macie jeszcze jakieś porady to piszcie. A ja piszę do sprzedających i jeśli coś kupię to na pewno się pochwalę!

Dzięki!
Mang
Nowicjusz

27 Gru 2017, 22:22

Mang napisał(a):Jak nie to targuje Matiza na 4-5k
uważaj, bo Ci handlarz tyle starguje :roll: nierealne

Kie czarną możesz zobaczyć, bo te malowane drzwi to naprawdę nie tragedia
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

27 Gru 2017, 22:42

To zamiast czarnego Matiza będzie czarna Kia ;) Zostaje 5 na tapecie to i tak połowa mniej.
A no i do Lanosa jak coś może LPG jeszcze. Z 1k miesięcznie kilometrów będzie. A silnik mocniejszy więc zużycie konkretniejsze będzie.

A gdybyś miał z nich wskazać swojego faworyta? To od niego zacznę :D
Mang
Nowicjusz

27 Gru 2017, 23:44

Miałem lanosa 1.5 + LPG, elektryka tył+przód - auto nie do zajechania :D Zrobiłem nim trasę okolice Łodzi -> Zakopane -> Wro -> Łódź ... gdzieś w okolicach Oświęcimia brakło mi oleju (kontrolka się zaświeciła na skrzyżowaniu pod górkę - później zgasła). W Łodzi okazało się, że faktycznie brak oleju - ale generalnie no problem :D Po uzupełnieniu dojechałem 50km i spoko. Ogólnie polecam lanosac chodz konstrukcja dość stara. Pytanie czy nie lepiej ogarnąć skode octavia I - do 10k pln ?
Osobiście kupłem za 12k (2003 r. 2.0 PB + LPG ) i nie żałuję.
sl4sh
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible - co o nim wiemy?
    Chociaż Lexus ma duże doświadczenie w budowaniu kabrioletów, japońska marka od kilku lat nie oferuje samochodów tego typu. Wygląda jednak na to, że wszystko już wkrótce się zmieni za sprawą Lexusa LC ...

28 Gru 2017, 10:13

Moim zdaniem jak masz budżet 10 k to lepiej szukać coś bliżej tej kwoty,sam na pierwsze auto kupiłem siene za 2 tysiące, ale takie auto nie nadaje się na dłuższa mete(są oczywiście wyjątki) jak auto nie było zadbane to u mechanika możesz być częściej niż na stacji benzynowej(u mnie tak było) tyle że miałem tego farta że miałem wujka mechanika więc koszty części tylko pokrywałem które do fiata tanie jak barszcz. Mam też ze 3 kolegów co również kupili takie auta i mają podobnie, szkoda nerwów i pieniędzy na pakowanie w takie auto. Tak jak kolega wyżej napisał poszukaj jakąś octavie, albo czegoś w podobnym budżecie, od siebie mogę polecić moje obecne auto czyli seata leona 1 sam kupiłem za dyszke i jestem zadowolony :) ps handlarzy to omijaj szerokim łukiem
Olek1995
Początkujący

Prawo jazdy: 03 12 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon I
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna