Pierwsze auto do 10k

23 Cze 2013, 00:44

Siema! Zdałem 2 dni temu prawko :lol: Za kilka dni kończę 18lat i będę kupował pierwsze auto. Mam do wydania 10tysięcy. Pomimo nieogromnej kwoty mam troszeczkę wymagania, po pierwsze, zacznę, aby obyło się bez hejtu, nie nie jestem żadnym gimbusem czy bananem, ale chciałbym auto, które wyglada całkiem sportowo czy elegancko, wolę hatchbacka lub compact. Nie chcę starego kanciate szrotu. Powiem tak, wolę aby w środku była odpowiednia ilość luksusu jak chociażby takie mankamenty jak elektryczne szyby i lusterka kosztem kilkudziesięciu koni mechanicznych i wiejskiego tuningu. Oczywiście chciałbym co najmniej 80-85KM. Najważniejszy punkt, to aby było ekonomiczne. Wiadomo, pieniędzy nie zarabiam, cięzko bedzie mi utrzymać samochód palący tyle co samolot. Bardzo przypadła mi do gustu Audi A3 1.9TDI, ale może byc cięzko, patrzałem również za Peugeotem 307 oraz Astrą 2. Propozycje?
PavvelRM
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Cze 2013, 14:30

PavvelRM napisał(a):Siema! Zdałem 2 dni temu prawko :lol: Za kilka dni kończę 18lat i będę kupował pierwsze auto.

O łał, nie wiedziałem, że tak można, ale może coś się w przepisach pozmieniało. Jak ja zdawałem, to w dniu egzaminu trzeba było mieć 18 lat.

PavvelRM napisał(a):Powiem tak, wolę aby w środku była odpowiednia ilość luksusu jak chociażby takie mankamenty jak elektryczne szyby i lusterka kosztem kilkudziesięciu koni mechanicznych i wiejskiego tuningu.

Słusznie mówisz, poza tym elektryka szyb i lusterek to już w samochodach za 10 tys. standard.

PavvelRM napisał(a):Bardzo przypadła mi do gustu Audi A3 1.9TDI, ale może byc cięzko, patrzałem również za Peugeotem 307 oraz Astrą 2. Propozycje?

Astra II to bardzo dobry wybór za te pieniądze. Szukaj silnika 1.6 16v w benzynie. Ma ok. 100 KM i jest lepszy od 1.4. Astra jest nieco sztywno zestrojona, ale co kto lubi.
Możesz również zobaczyć oferty Forda Focusa - najlepiej z silnikiem diesla 1.8 TDDI.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Cze 2013, 21:48

Można, miesiąc przed 18stka mieć egzamin, w dniu 18stki otrzymuje się prawko.

Co z tą Audiczką A3? 1.9TDi, gdybym znalazł niezajechaną to chyba wybór prosty.
PavvelRM
Nowicjusz

24 Cze 2013, 12:53

Audi droższe w utrzymaniu od Opla
dzidek001
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona góra

24 Cze 2013, 14:30

w tej cenie znajdziesz seata ibize II FL , auto ekonomiczne ciekawym wygladem
tomaczek4
Początkujący

Miejscowość: Internet

24 Cze 2013, 14:45

Kompletnie mi wyglądałem nie podchodzi :(

A mam pytanie, duża jest różnica pomiędzy 1.9TDi 90KM a 110KM?

+ [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] warto jechać obejrzeć?
PavvelRM
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kręcony licznik - auto sprzedawane w Niemczech...
    Opiszemy Wam historie która ostatnio nas spotkała. Zgłosił się do nas z klient z prośba o kontakt w Niemczech w sprawie jednego auta - chodzi dokładnie o Golfa VI. Napisaliśmy do niemieckiego właściciela z prośbą o ...

24 Cze 2013, 22:13

jakas napewno ....

a co do tej audicy jak nie pojedziesz to nie sprawdzisz;)Swoja droga duzo ma napykane juz kilometrow i moze to sie wiazac zewentualnymi naprawami , chodz jak ktos o nia dbal to i jak na te silniki przebieg sredni ;) obejrzyj przejedz sie to stwierdzisz;)
tomaczek4
Początkujący

Miejscowość: Internet

25 Cze 2013, 06:18

Troche daleko mieszkasz bo mam namiary na ładną A3 w dieselku od mechanika.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Cze 2013, 09:23

Witam. Według mnie raczej Astra II jest odpowiednia. Podejrzewam że Golf IV raczej nie w Twoim guście, mogę się mylić. Ewentualnie Alfa Romeo 147, nie wiem jak z kosztami utrzymania, no ale mam wielką słabośc do tego samochodu :D
A gdybyś się zdecydował na Audi to dam dobrą radę, patrz dokładnie czy nie zajechany, kumpel dokładnie nie sprawdził no i teraz wymienia wszystko po kolei, ogólnie Audice są raczej zadbane no ale mogą się zdarzyć rodzynki.
Gratuluję zdania prawka.
rekrut395
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2013
Auto: Fiat Punto mk.1
Silnik: 1.2 lpg 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

25 Cze 2013, 09:32

tomaczek4 napisał(a): droga duzo ma napykane juz kilometrow

Proszę Cię... 250 tys km to nie tak dużo jak na diesla i samochód w tym standardzie. Oczywiście można szukać i znaleźć z przebiegiem 150 tys, 100 tys, ale to na bank cofane są liczniki. Jeśli ktoś dbał o auto to pojeździsz jeszcze z 10 lat.
dzidek001
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona góra

25 Cze 2013, 09:43

tomaczek4 napisał(a):Swoja droga duzo ma napykane juz kilometrow i moze to sie wiazac zewentualnymi naprawami

Jeżeli licznik był cofany tylko raz to przebieg jest jak najbardziej akceptowalny, ale zawsze możesz dogadać się ze sprzedającym co do przebiegu, za 150 zł. mówisz i masz.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Cze 2013, 10:21

Proponuje Honda Civic VI w coupe, albo hatchbacku. Silnik 1.6 benzynowy. Młodzież lubi te auta :) trwałe, nie oklepane i nie zajeżdżone jak tedei. W budżecie jak najbardziej.
Kupuj bez instalki lpg.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

25 Cze 2013, 21:57

Jeżeli nie masz oporów przed japońską motoryzacją, to mogę polecić Mazdę 323 VI, albo Corollę E11
znafca
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2012

26 Cze 2013, 16:59

Dzięki wszystkim za rady! Jednak chyba A3, muszę to wszystko spokojnie przemyśleć.
PavvelRM
Nowicjusz

26 Cze 2013, 18:39

Najgorzej to się napalić na cos przy kupnie auta. Skoro masz taki budżet to zdroworozsądkowo było by iść w stan i rocznik a nie markę. Audi są drogie. Popatrz sobie uważnie motoallegro ceny ku rosnących ustaw, zestaw to do różnych marek. Najlepiej brac pod uwagę auta kupione w polskim salonie, a nie sprowadzane.
Jak chcesz niemieckie auto to lepiej będzie szukac za ta kase Opla.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004