REKLAMA
Witajcie!
Jestem bardzo świeżo upieczonym kierowcą. Na co dzień jeżdżę hondą Civic 2004 rocznik, aczkolwiek to auto matki, więc w momencie, w którym wyjeżdżam do Danii nie mogę go sobie po prostu zatrzymać^^. Tak więc na zakup pierwszego auta przeznaczyłem 12tys zl. Chciałbym, żebyście mi doradzili co wybrać. Wiem ze jako nowicjusz zapewne będę musiał wydać sporo na naprawy itp. Stąd też nie szaleję z ceną i zależy mi na czymś po prostu przyjemnym.
Po pierwsze:
Auto do 12tys
Po drugie:
Miło by było gdyby to było coś ciekawego (nie klasyczne dresowe bmw(bez obrazy dla kierowców tego auta! po prostu tak mi się jakoś kojarzy:))
Po trzecie:
Mam możliwość zakupienia auta bezpośrednio w Niemczech, wiec nasuwa się pytanie jakie temu towarzyszą koszty (tzn. przyjaciel kupuje dla mnie auto, ja kupuje je od niego bez marży itp)
Na ten moment myślałem nad jakąś A-klasą (w tym segmencie cenowym jest sporo takich aut), oraz nad Roverem 45 (tu się nasuwa pytanie o części)
Proszę o podpowiedzi i porady. Miejcie na uwadze fakt, że jestem świeżakiem i do orientacji w temacie mi sporo brakuje W końcu każdy od czegoś zaczyna!
Pozdrawiam!