Pierwsze auto do 13 tyś.

24 Maj 2013, 17:07

Witam,
Chcę kupić swoje pierwsze auto, generalnie miało być nim Polo gti 2001r. 125KM jednak częśći eksploatacyjne okazały się droższe o 25% od normalnego polo 1.4 100KM.

Chciałbym usłyszeć warsze propozycje, generalnie myślałem o czymś krótszym (chociaż wchodziło w grę na początku volvo s40 ale coś mniejszego byłoby ok).

Chcę aby auto było ekonomiczne(ew. wchodzi w grę założenie serkwencji), dynamiczne(nie mniej niż 90KM) oraz wmiarę tanie w eksploatacji. Benzyna lub benzyna + lpg

Kwota: do 13 tyś.

Pozdrawiam
Shant
Nowicjusz

Auto: Clio 1.8 rsi

24 Maj 2013, 18:36

Honda Civic VTEC. Nieduże spalanie a przy tym przyzwoita moc.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Maj 2013, 18:51

Myślałem o czymś troche mniejszym, taki civic to jednak kawałek samochodu. Ważną role odgrywa cena eksploatacji samochodu.

Myślę o Polo 1.4 101KM
Shant
Nowicjusz

Auto: Clio 1.8 rsi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Samochód wyścigowy w kamuflażu rodzinnego sedana
    To jeden z najrzadziej spotykanych samochodów na świecie. Tak, chodzi o Corollę! A dokładnie o wyczynową Corollę TRD2000 z 1994 roku. Auto opracowała ekipa TRD (Toyota Racing Development), by uczcić starty Corolli ...