REKLAMA
Hej,
Na wstępie chciałbym się przywitać, bo dopiero co założyłem konto z góry przepraszam za częściowy brak polskich znaków, piszę z telefonu i dbanie o wszystkie znaki jest nieco uciążliwe.
Ostatnio zacząłem rozglądać się za jakimś autem, ma się już te 20 parę lat i brak auta zaczyna dokuczać. W temacie aut używanych od zawsze trochę siedziałem, jednak praktyki nie było za dużo, więc nie wiem do końca na jakie auta na pewno warto zwrócić uwagę. Przeczytałem też trochę tematów na forum, ale odpowiedzi nie znalazłem, więc postanowiłem założyć nowy temat.
Tak więc, szukam auta do 15-18tys., górnej granicy zdecydowanie wolałbym nie przekraczać, no chyba że naprawdę jest cos niesamowitego nieco drożej. Roczniki jakie mnie interesują to 2004-2005 wzwyż (chociaż wiem, że wzwyż to już raczej nie będzie dało rady za bardzo ). Kombiaki raczej odpadają, najbardziej chciałbym sedana, ewentualnie hatchback, ale nie pokroju astry II tylko raczej typu corolli czy citroena c4/focusa. Ogólnie lubię przestrzeń i jestem wysoki, więc w małym autku mogłoby mi być ciasno. Silnik raczej diesla. Ogólnie będę jeździł nie za dużo - w tygodniu po mieście, w weekendy powroty do domu jakieś 100km w jedną stronę. Tak, wiem że to nie za dużo i w takich wypadkach benzyna może być lepsza, ale ja jednak wolałbym diesla. Moc fajnie jakby była około 120-140KM. Oczywiście szukam auta możliwe najmniej zawodnego, marka ma mniejsze znaczenie.
Auta, które zwróciły moja uwagę to:
Saab 9-3 - diesel 150km z 2005 jest osiągalny w moim budżecie, podobno auto całkiem przyjemne, z tym że już nieprodukowane, z tym że jakość wykończenia wnętrza jest słaba.
Honda Accord (model 2003) - bardzo mi się podoba, ale niestety chyba nie uda mi się jej dorwać w dobrym stanie w tej cenie. A szkoda.
Toyota Corolla - hatchback - jakieś opinie?
Toyota Avensis
Ford Focus - tutaj dałoby radę nawet 2006/7 rok ustrzelic w podobnej cenie, ale różne opinie już słyszałem.
Peugeot 307/407
VW Golf V - ale chyba może być problem w tej cenie. Golf 4 zdecydowanie odpada.
Ogolnie te auta wbiły mi się do głowy jak na razie, najbardziej sensowny wydaje sie ten saab. Może jakieś mi umknely, ale na razie więcej nie pamiętam. Aha, Mazdy raczej odpadają, zupełnie nie mój design. Proszę o jakieś podpowiedzi i opinie o wymienionych oraz propozycje innych, godnych uwagi modeli Z góry dziękuję i pozdrawiam, Michał.