Witam,
Potrzebuję pomocy z wyborem pierwszego auta. Jestem z województwa Łódzkiego.
Szukam czegoś do powiedzmy 15 tysięcy, jednak budżet ten jest ruchomy (maksymalną górną granicą jest 20k, jeżeli znajdzie się coś naprawdę tego warte, ale też wiadomo, że im taniej tym więcej zostanie na inne wydatki).
Auto będzie głównie służyło do codziennych dojazdów na uczelnię ok. 6km w jedną stronę po mieście. Dalsze wypady bardzo sporadycznie.
Głównie zależy mi na czymś mało awaryjnym, tanim w utrzymaniu i eksploatacji. Wiadomo jak to z pierwszym autem jest, dużo
nieprzewidzianych incydentów może się przytrafić.
Skłaniałbym się ku LPG, ale nie jestem pewien czy jest to tak bardzo opłacalne w moim przypadku (tutaj też proszę o porady)
Skrzynie biegów jestem w stanie rozważyć zarówno manualną jak i automatyczną. Uważam że każda z nich ma swoje plusy i minusy.
Autem będę jeździł głównie samemu, więc opcje 2-miejscowe jak najbardziej wchodzą w grę, ale możliwość przewiezienia kogoś więcej będzie dodatkowym atutem.
Kolejnym dodatkowym atutem będzie wygląd auta. Głównym jego celem oczywiście jest to, żeby umożliwić mi bezpieczną podróż z jednego miejsca do drugiego, ale nie obrażę się, jeżeli będzie też jakoś wyglądać
![Razz :P]()
. Podobają mi się
wszelkie limuzyny i względnie sportowe auta, Audi, BMW, Mercedesy. Jednak wiem, że w takim budżecie może być ciężko połączyć to wszystko, więc wszelkie inne powyższe wymagania są ważniejsze.
Wszelkie propozycje rozważę i z góry dziękuję!