14 Lip 2014, 12:20
Witam !
Poszukuję pierwszego auta dla mnie, ponieważ dostałem upragnione prawo jazdy.
Budżet - na auto mam przeznaczone około 15 tys. jeśli zdarzyła by się jakaś okazja mogę ewentualnie zapłacić trochę więcej
Rejon - dolnyśląsk, konkretnie Polkowice, ale dojazd około 200km po dobry okaz nie byłby problemem
Użytkowanie - Samochód będzie mi potrzebny na jakieś wypady poza miasto do 100km nad jezioro lub w góry w weekendy i do jazdy po mieście (25 tys mieszkańców więc raczej miasteczko). Myślę że średnio 100-200km w tygodniu będę robił, wątpię że więcej. Za rok auto będzie mi potrzebne do jazdy dom-studia na weekend, 100km w jedną stronę i do jazdy po Wrocławiu. Myślę że będę maksymalnie jeździł koło 500km na miesiąc.
Potrzebuję auta bezawaryjnego, najlepiej hatchback lub sedan albo coupe na 5-6 lat ponieważ wtedy będę chciał wymienić dopiero (po studiach), najlepiej z klimatyzacją lecz nie jest to wymóg (wiele samochodów z początku XXI wieku z polskich salonów nie ma klimatyzacji niestety), najlepiej jeśli auto pochodziło by z polskiego salonu, nie chcę sprowadzanych bo nie wiadomo jak z ich przebiegiem i historią. Przebieg do 200 tys. km, ponieważ chcę żeby jeszcze te parę lat pożyło auto. Co do silnika, nie mam ustalonych preferencji.
Moimi faworytami są:
- Honda Civic VI i VII
- Honda Accord V i VI
- Volkswagen Golf IV
lecz nie odrzucam jakichś innych propozycji niemieckich i japońskich.
Oto parę ofert na które zwróciłem uwagę:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do oferty na Allegro wygasł] (znalazłem serwis który zamontowałby używaną klimę za około 1500zł, nie wiem czy się opłaca taki interes)
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6. [link do oferty na Olx wygasł]