REKLAMA
Hej, poszukuję swojego pierwszego auta. Budżet tak do 17tyś, odrobinę naciągnąć mogę, ale to tylko przy jakiejś super okazji. Najlepiej do 15 tyś.
Obecnie jedżę Nissanem Note 1.6 E11, auto jest mojego taty i sprawuje mi się znakomicie. Potrzebuję auta czterodrzwiowego, które głównie będzie jeździć po mieście na niedługie trasy, czyli raczej benzyniak. Względnie ekonomiczny (Note na zimówkach przy tym silniku pali mi 7.2l). Raz na miesiąc chciałabym móc wybrać się nim w dłuższą trasę typu 400 km w jedną stronę, możliwe że w 4-5 osób. Ogólnie fajnie jakby był w miarę ekonomiczny w spalaniu, miał około 100KM. Najlepiej gdyby to był japończyk, potrzebuję czegoś z czym nie będę śmigać do warsztatu co 3 miesiące. Jestem z Gdańska, mogę po niego pojechać na drugi koniec Polski jeśli będzie dobry egzemplarz.
Typy nad którymi myślałam:
- Honda Civic VIII gen "ufo" 1.8 rocznik 2006 (to auto to takie moje małe marzenie, ale dzisiaj miałam nim jazdę próbną dzięki uprzejmości znajomego i hmm.. nie byłam zdecydowanie na tak)
- Honda Jazz 1.4 po 2006/07 roku (wiem, ze ma tylko 83KM w starszej wersji)
np ta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- Toyota Corolla E12 hatchback po 2006 roku.
np ta: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kompletnie się nie znam na tym, boję się kupować od handlarza i sprowadzane samochody. Większość na otomoto nie udostępnia albo nr rej, albo VIN albo daty pierwszej rejestracji pojazdu, więc nie ma opcji sprawdzenia w CEPIKu.
Będę wdzięczna za wszelkie porady.