Cześć,
to jest mój pierwszy wpis na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Tak, jak w temacie zastanawiam się nad zakupem auta do kwoty ok. 20.000,00 zł. Interesuje mnie Honda Civic VII lub VIII z silnikiem benzynowym. W przypadku VII myślę o wersji 1.6 (110 KM), a w przypadku VIII 1.8 V-TEC(140 KM).
Zastanawiałem się też nad Dieslem o mocy 2.2i CTDi (140 KM), jednak rocznie na chwile obecną nie będę jeździł więcej niż 15.000 km, więc raczej skłaniam się ku benzynowej wersji (chyba, że warto potraktować to jako inwestycję na przyszłość?).
Możecie się podzielić swoimi doświadczeniami z użytkowania tych wersji samochodu? Patrząc na osiągi oraz spalanie VIII wygląda o wiele lepiej, chociaż jej kosmiczny wygląd nie do końca mi odpowiada (ale priorytetem są parametry techniczne).
No i drugi problem - przeglądając oferty zarówno na polskich, jak i niemieckich serwisach nie mogę się zdecydować czy lepiej kupić auto z polskiego salonu czy też sprowadzić z zagranicy?
Oczywiście jeżeli macie jakieś inne propozycje aut w tej cenie to proszę śmiało pisać
![Uśmiechnięty :)]()
Auto musi być dynamiczne, mało usterkowe i w miarę oszczędne (wiem, wiem - to prawie niemożliwe;) )
Z góry dziękuje za opinie.